De Sunny-Side van Zuidwest-Duitsland

Zuidwest-Duitsland is verrassend wild. De ongerepte landschappen variëren van dichte bossen en open weiden tot gorgelende beekjes in diepe kloven. Groene oases bieden rust – ook in de steden. Er zijn ook nieuwe manieren om de natuur in te gaan. Adembenemende uitzichten en spannende microavonturen: dit zijn slechts enkele van de onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin. Veel plezier met het verkennen van het zonnige en wilde Baden-Württemberg!

Wandelparadijs Baden-Württemberg

Er is niets vergelijkbaars als wandelen in Baden-Württemberg. Sommigen zeggen dat het de frisse lucht is, anderen de glorieuze landschappen. Of je nu kiest tussen de harmonie en het gemak van het Zwarte Woud, de intens groene weiden in de Schwäbische Bergen, de riviervalleien in de Hohenlohe of het contrast van water en bergen langs de oevers van het Bodenmeer steeds zal de regio je weten te bekoren.

Fiets, wandel en proef

Zuidwest-Duitsland maakt enkele van de beste bieren, wijnen en fruitbrandewijnen ter wereld. Ook de asperges zijn een jaarlijks hoogtepunt. Geniet van dit alles tijdens een actieve wandelvakantie. Hou onderweg even halt om te praten met brouwers en wijnmakers. Zo kom je meer te weten over deze eeuwenoude tradities en ambachten. En vergeet bovenal niet te proeven! Op de Schnapps Distillery Trails in Sasbachwalden vind je zelf ‘schnapsfonteinen’. Fiets in de wijngaarden over de Badense wijnfietspad of de Württembergse wijnfietspad. Proef in de stad Ehingen bekroonde bieren bij vijf brouwerijen op het bierwandelpad.

Balkon van het zuiden

Vooral de Albtrauf, de noordelijke spectaculaire hellingen van de Schwäbische Alb, zijn imposant. De Albtrauf – ook wel balkon van het zuiden genoemd – vormt eveneens het decor van de Albsteig, een van de mooiste premiumwandelroutes van Duitsland en bij uitbreiding ook van Europa. De langeafstandswandelroute van Donauwörth naar Tuttlingen staat voor 357 kilometer wandelplezier en verbindt de mooiste plekjes van de Albtrauf. Absolute hoogtepunten van deze uitdagende wandelroute zijn het panoramisch uitzicht op kasteel Hohenzollern vanaf de berg Zeller Horn en de Urach-waterval in de buurt van Bad Urach.

Tourismus Marketing GmbH Baden-Württemberg, Esslinger Straße 8, 70182 Stuttgart
Tel. +49(0)711 238 580 / info@tourismus-bw.de 
www.tourism-bw.com
Meer informatie www.schwaebischealb.de/wandern/albsteig

About the author

%d bloggers liken dit: