De Sunny-Side van Zuidwest-Duitsland

Zuidwest-Duitsland is verrassend wild. De ongerepte landschappen variëren van dichte bossen en open weiden tot gorgelende beekjes in diepe kloven. Groene oases bieden rust – ook in de steden. Er zijn ook nieuwe manieren om de natuur in te gaan. Adembenemende uitzichten en spannende microavonturen: dit zijn slechts enkele van de onvergetelijke ervaringen voor het hele gezin. Veel plezier met het verkennen van het zonnige en wilde Zuidwest-Duitsland!

Wandelparadijs Baden-Württemberg

Er is niets vergelijkbaars als wandelen in Zuidwest-Duitsland. Sommigen zeggen dat het de frisse lucht is, anderen de glorieuze landschappen. Of je nu kiest tussen de harmonie en het gemak van het Zwarte Woud, de intens groene weiden in de Schwäbische Bergen, de riviervalleien in de Hohenlohe of het contrast van water en bergen langs de oevers van het Bodenmeer steeds zal de regio je weten te bekoren.

Fiets, wandel en proef

Zuidwest-Duitsland maakt enkele van de beste bieren, wijnen en fruitbrandewijnen ter wereld. Ook de asperges zijn een jaarlijks hoogtepunt. Geniet er allemaal van tijdens een actieve vakantie. Leer meer over eeuwenoude tradities; praat met brouwers en wijnmakers over hun ambachten. Fiets in de wijngaarden over de Badense wijnfietspad of de Württembergse wijnfietspad. Probeer gratis monsters van flessen lokaal gedistilleerde fruitbrandewijn die afkoelt in “schnapsfonteinen” op de Schnapps Distillery Trails in Sasbachwalden. Proef in de stad Ehingen bekroonde bieren bij vijf brouwerijen op het bierwandelpad.

De bakermat van het recreatief wandelen

Het Schwarzwald is de bakermat van het recreatief wandelen. In 1900 opende een zekere Philipp Bussemer hier het eerste VVV-kantoor. Hij verkocht kaarten en postkaarten – en hielp ook bij het aanleggen van ’s werelds eerste wandelroute, de Westweg. Nu maakt de langeafstandswandelroute deel uit van het select groepje Toptrails of Germany. Over 300 km onderverdeeld in 12 à 14 onvergetelijke etappes stap  je tussen Pforzheim en Basel in Zwitserland via de Titisee. De wandelroute voert door het grootste areaal van nationale en internationale beschermde gebieden.  Daarnaast doorkruist de route met het Nationaalpark Schwarzwald en het biosfeerreservaat de twee grootste Duitse natuurparken. Hoogtepunt van de uitdagende route vormt de Feldberg met zijn 1493 meter meteen het hoogste punt van de route. Van zuid tot noord of van noord tot zuid, je hoeft enkel de markeringen van het rode diamanten pad te volgen.

About the author

%d bloggers liken dit: