Een mooie wandeltocht in Bolderberg

Donderdag 2 januari 2020 was er een wandeltocht in Bolderberg (Heusden-Zolder), georganiseerd door de wandelclub WSV De Rakkers. Het vertrek was in de Witte zaal, tussen het groen van Midden-Limburg. Het was een goed wandelweer. Ruim 1300 wandelaars kwamen er proeven van de mooie natuur in Bolderberg.

In de vertrekzaal werd er druk gekust en gelukkig nieuwjaar gewenst. De afstanden waren combineerbaar 3, 6 en 10 km. Ik koos voor de 10 en 6 km. We wandelen in de richting domein Bovy. Wij zaten op de route speciaal voor kinderen waar beelden van dieren in het bos stonden opgesteld, een juweeltje. Domein Bovy is 34 ha groot, met park, vijvers, bossen en weiden. Buiten het domein wandelen we langs het Albertkanaal en autocircuit van Zolder. Zo kwamen we aan de kerk van Viversel, ook een deelgemeente van Heusden-Zolder. Daar draaiden we rechtsaf de bossen langs de Laambeek ,Viversel binnen.

Verderop zaten we tussen de vijvers en bossen van Terlaemen. Het volgende bosgebied is de Galgenberg. Je wandelt in een groene oase van 37 ha . Volgende stap is het natuurgebied De Bolderberg, 70 ha van Limburgs Landschap. Je wandelt door de mooiste bospaadjes van het natuurgebied. In de verte zie je de kluis en de kapel van O.L.V. van Loreto staan. Het was wel klauteren om  boven te geraken, het hoogste punt van Bolderberg. Aan de andere kant van het bos had je een mooi uitzicht van het kasteel van Terlaemen. Daarna nog even genieten van de mooie natuur en zo bereiken we terug De Witte zaal.

Ik heb echt genoten van de wandeling. Aan de wandelclub De Rakkers, proficiat .

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)