Verrassende Nieuwjaarstocht

Net als ieder jaar organiseerde Postiljon Wandelclub uit Merelbeke hun Nieuwjaarstocht vanuit De Pinte. Plaats van inschrijving was ook nu De Kleine Prins, school van het GO!, Gemeenschapsonderwijs. Het werd al heel snel duidelijk dat er ook hier veel volk zou afkomen om te genieten van de gezonde buitenlucht. Een stevige wandeling na al het feestgedruis kan lichaam en geest weer oppeppen. Jong en oud, iedereen kan op zijn manier deelnemen aan een wandeltocht.

Door omstandigheden wordt dit maar een kort verslag van deze mooie tocht. Een heel groot stuk van het parcours ging door het Parkbos. Dit bos is een groenpool op de grens tussen De Pinte, Sint-Martens-Latem en Gent. Een belangrijk deel ligt op grondgebied van De Pinte. Het bos bestaat uit verschillende kernen waaronder boskern Grand Noble, de vallei van de Roskambeek en Scheldevelde.

Naargelang de gekozen afstand ging een kleine of grotere lus door het bos.
Iedereen was het erover eens dat de parcoursbouwer een prachtige wandeling voorgeschoteld heeft. Daar zullen alle 2615 wandelaars het zeker mee eens zijn.
De vele vriendelijke en behulpzame vrijwillige medewerkers zorgden ook mee voor een ongedwongen sfeer.

Klik hier voor de fotoreportage. Josiane Questroy