Stille wegen in Diepenbeek

Maandag 6 januari 2020 was er een wandeltocht in Lutselus (Diepenbeek), die georganiseerd werd door de wandelclub De Schoverik. Aan het ontmoetingscentrum was het aanschuiven bij de inschrijvingstafel. Voor deze wandeling zocht de wandelclub een andere locatie op. Met het prachtig weer waren er om 14u. al 1120 wandelaars.

Bij het vertrek van de 15 km. wandel je langs de moderne kerk van Lutselus, Onze Lieve Vrouw van de Vrede. Op dezelfde plaats is de Regina Paciskerk. Op 25 december 2010, een aantal uur na de middernachtmis ingestort. Er waren gelukkig geen gewonden gevallen. Op de wandeltocht zochten wij vele stille wegen op. Zoals het natuurreservaat De Pomperik en de Bosbeemden. Verder passeren wij langs een stille plek een kunstwerk van de school m.p.i. Sint-Gerardus. Via de Lutselusstraat wandelen we verder in de graslanden. Voor ons zie je de elektriciteitscentrale van Langerlo, dit is een gehucht van Genk.

In de verte zie je een rij bomen met de beschermde maretakken. Na de rustpost JH. Schoonbeek (Bilzen) was er alweer een mooi stuk om te wandelen. Langs de weg mochten we de waterburcht van Schoonbeek bewonderen. Landschap met dreef en park is een bouwkundig erfgoed. De laatste km. lag volledig in het groen. Agentschap voor Natuur en bos Schoonbeek ligt op de grens tussen Haspengouw en Kempen. Bij een tweede tussenstop mochten wij verder natuurgebied Schoonbeek bewonderen. Het natuurgebied is ongeveer 200 hectare groot.

Proficiat aan de wandelclub De Schoverik voor een mooie wandeldag.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Nico en Denise Op ’t Eynde)