Een Te Gekke Sint Jozeftocht

We bevonden ons vandaag in de provincie Oost-Vlaanderen, in het prachtige Meetjesland. Wandelclub Roal Benti, hield zijn jaarlijkse Sint Jozeftocht door Eeklo. De startzaal was in de basisschool. Deze tocht is genoemd naar de wijk Sint Jozef.

Het was eveneens wandelen voor het goede doel, dit was een Te Gekke wandeling. Wandelsport Vlaanderen is sinds een jaar partner van de Te Gek!? – campagne, en met succes. Wandelclub Roal Benti, en alle wandelaars droegen vandaag hun steentje en voetje bij! Waarvoor dank, en proficiat! Wandelen, een eenvoudige remedie voor lichaam en geest, en doorbreek het stilzwijgen over psychische – mentale problemen.

Het weer was lichtjes wisselvallig, maar toch ideaal om flink te stappen. Er was een keuze aan afstanden van 6 tot 23 km. Men kon volgens de gekozen afstand genieten van dit stukje Meetjesland. Via rustige wegen, veldwegen, stapten we richting Adegem. Dit is een deelgemeente van Maldegem, en één van de oudste dorpen (17de – 18de eeuw) in Oost-Vlaanderen. In dit pittoreske dorp is er de Sint Adrianuskerk (13de eeuw) met een Romaanse vieringtoren, om te bewonderen.

Na de rust, was het wandelen door de groene natuur. Landelijk langs verharde wegen, richting Schipdonkkanaal, of ook het afleidingskanaal van de Leie genoemd. Langs de oevers van dit kanaal was het heerlijk rustig stappen. Een winterzonnetje kwam even piepen, super genieten was dit voor de wandelaars. Dan door de oude wijk Raverschoot in Eeklo, zo stonden we terug in de startzaal. Bedankt, alle vrijwilligers en bestuur voor deze prima Sint Jozeftocht.

Ik stap dus ik ben

Leven is steeds bewegen

Lopen is hopen

(Herman van Rompuy)

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem