Wandelsport Vlaanderen vzw huldigt verdienstelijke leden.

Traditioneel huldigt Wandelsport Vlaanderen vzw haar verdienstelijke leden tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomsten. Zowel in de week als tijdens het weekend beleeft de wandelaar plezier aan zijn fikse avontuurlijke wandeling of aan een familiale, gezinsvriendelijke tocht genietend van puur natuur.

Menig clubbestuurder en wandelaar klinken op een nieuw vreugdevol en bovenal gezond nieuwjaar. Wandelfanaten met een staat van verdienste 1000 , 2000 tochten of 20.000 , 40.000 en sommigen zelfs meer dan 100.000 kilometers in de benen worden er extra in de bloemetjes gezet.

Wandelsport Vlaanderen vzw bestaat inmiddels vier jaar. Een tijdperk waarbij de fundering van de federatie werd versterkt in het belang van de wandelsport. Nieuwe projecten , samenwerkingen werden opgestart . Een zo breed mogelijk wandelplatform en gevarieerd aanbod, zodat wandelaars ruimschoots aan hun trekken komen, is beschikbaar.

Op de nieuwjaarsbijeenkomsten wordt eventjes teruggeblikt op het voorbije jaar, maar bovenal is de toekomst van belang. Een terugblik met een afscheid van Jef Joosten. De man die zowat het gezicht en de stuwende kracht vormde van de toenmalige fusie. De man die samen met zijn equipe bestuurders en personeelsleden de voortrekker was om de federatie meer te professionaliseren.

8. DSC09466

Een afscheid betekent ook een nieuwe figuur. Op 1 januari 2020 vond er inderdaad een overdracht plaats. Lieven Hostens wacht als federatievoorzitter de zware taak om samen met het directiecomité, raad van bestuur en de medewerkers van Wandelsport Vlaanderen vzw de beleidslijnen van de toekomst uit te stippelen. Hij staat voor grote uitdagingen. Verwacht geen impulsieve wijzigingen. Maar de wereld staat niet stil , nieuwe spelers richten zich op de wandelmarkt. Gestuwd door iedereen wacht ons een mooie toekomst.

Copyright foto’s: Freddy Van Gilbergen

About the author

%d bloggers liken dit: