Pracht en praal van de visbeekvallei

In de provincie Antwerpen zijn een aantal clubs die reeds een aantal jaar samenwerken met de Walk2Gether wandelingen. Wandelaars krijgen een spaarkaart en als ze bij elke deelnemende club één wandeling doen gedurende het jaar, mogen ze op de finaletocht een pakket met streekproducten komen afhalen. Vandaag is het de finaletocht van het wandeljaar 2019. Dit jaar is de finaletocht in Wechelderzande.

DSCF1276
Afgevaardigden van de deelnemende wandelclubs.

Ook nu kregen de wandelaars een aantal mooie stukjes natuur te zien. Een van de lussen brengt de wandelaars richting de Visbeekvallei en Kindernouw. Dit is een prachtig stukje natuur dat een aaneenschakeling is van moerassen, bossen, graslanden en heide. De rijkdom van het Kindernouw en de Visbeekvallei zit in de ondergrond. Grondwater met kalk en ijzer is hier het recept van de grote variatie die er te zien is.

Dat het een nat gebied is hebben de wandelaars kunnen merken aan het slijkerige pad. Hier is het toch even oppassen om niet uit te glijden. Gelukkig is het niet al te erg. Zo is genieten van de pracht en praal van de vallei er nog steeds bij.

De wandelaars kunnen nog een ander gebied bewandelen. De Noordelijke lus leidt je over mooie rusige boswegen. De vogeltjes zijn hier met dit prachtig wandelweer volop aan het fluiten. Het is dus volop genieten van de rust en de stilte.

DSCF1249

De deelnemende wandelclubs hebben deze wandeling weer tot een goed einde gebracht. Bedankt voor deze prima georganiseerde Finaletocht. Op naar een nieuwe editie van Walk 2 Gether in 2020.

De volledige fotoreportage van Bart Vanherck kan je hier bekijken.