westerwaldsteig

Westerwald, verrassend veelzijdig

Sappige weiden, kabbelende beekjes of kristalheldere meren: het zijn maar enkele elementen die het heuvelachtige landschap van de Duitse regio Westerwald typeren. Wandelaars kunnen heerlijk hun hart ophalen te midden van de nog groene, onaangetaste natuur. Hier tref je geen platgelopen wandelpaden, maar kan je ten volle genieten van de stilte en de frisse, zuivere lucht. Bovendien is het heel gezellig kuieren in de vele romantische dorpjes, waar je de typische vakwerkhuisjes nog kan bewonderen. Laat je verleiden door de natuur, de cultuur en de uitmuntende keuken in het Westerwald.

Puur wandelplezier – De WesterwaldSteig

De WesterwaldSteig draagt zijn schat al in de naam, want de fraaie beukenbossen zijn een prettige metgezel op het volledige wandeltraject. Over meer dan 235 kilometer wandel je in 16 etappes van Herborn in het Hessische Westerwald naar Bad Hönningen in het Rijndal. De geur van hars en mos matcht perfect met het verfrissend kleurenpalet van lichte beuken, bloeiende weiden en kristalheldere meren en beekjes. Je wandelt er over heuvel en door dal; basalt, leisteen en klei typeren het landschap. Onderweg sta je even stil bij de spannende verhalen die de rijke cultuur en natuur van het Westerwald zo verrassend veelzijdig maken. Je kijkt met bewondering naar de prachtige vakwerkhuizen en als gast kun je je verheugen op de goede dingen uit  keuken en (wijn)kelder.

WällerTouren

De regio tussen de Rijn, Lahn, Dill en Sieg heeft overigens ook veel te bieden buiten de WesterwaldSteig. Tijdens de zogenaamde ‘WällerTouren’ ervaar je als wandelaar een grote hoeveelheid regionale diversiteit; ze doen zeker niet onder voor de bekendere Top Trails. Met de WällerTouren krijg je als wandelende natuurliefhebber een geweldig aanbod van dag- en meerdaagse tochten. Stuk voor stuk over gecertificeerde kwaliteitswandelpaden, met uiterst gevarieerde routes tussen de 9 en 21 km en vele highlights.

Toptrail of Germany

Sinds 2009 behoort de Westerwaldsteig tot de Toptrails of Germany. Het zijn de mooiste en afwisselendste wandelroutes van Duitsland. TopTrails of Germany staat voor veelzijdigheid. Niet alleen rustzoekers en actievelingen vinden hier de juiste route maar ook cultuurgeïnteresseerden en avonturiers.  De wegen zijn zo aangelegd, dat ze je automatisch leiden naar de landschappelijke en culturele hoogtepunten van de regio. Alle wegen zijn met een uniforme bewegwijzering perfect aangegeven, zo ook de Westerwaldsteig. De wandel-databanken en online GPS-gegevens vergemakkelijken de planning. Wandelvriendelijke accommodaties bieden veel service, van een regionale menukaart tot een afhaaldienst en bagagevervoer.

Westerwald Touristik-Service, Kirchstraße 48a, 56410 Montabaur
Tel. +49(0)2602 3001-0 / mail@westerwald.info
www.westerwald.info/nl

About the author

%d bloggers liken dit: