Golvend landschap in Velm

Wandelclub Aviat Sint-Truiden organiseerde maandag 27 januari een wandeltocht in de gemeente Velm (Sint-Truiden). In de ruime startzaal van Sint-Martinus konden de wandelaars kiezen uit verschillende afstanden van 6 t.e.m. 22 km. De weerman voorspelde niet veel goeds, toch viel het tijdens de wandeling goed mee. Er kwamen 700 wandelaars opdagen.

De wandeling vertrok vanuit het centrum van Velm langs de Sint-Martinuskerk, die gebouwd is in 1783, om erna in de velden te duiken. Het was onmiddellijk een golvend parcours, met een prachtig uitzicht over de Haspengouwse dorpjes. Op de vruchtbare akkervelden en de vele fruitplantages, die al een snoeibeurt hebben gehad door de hoge temperaturen, zijn de uitlopers van de fruitbomen al goed zichtbaar. Ook zijn er waterbronnen in de omstreken. Velm beschikt al lang over twee natuurlijke bronnen in Halingen en Waalhoven. Zij liggen aan de basis van de volledige waterbedeling van Sint-Truiden. In Velm is er hard gewerkt om de wateroverlast tegen te gaan. Na de tussenstop in de kantine op het voetbalveld van Velm, ging het verder richting het kasteel van Velm.

Het kasteel werd speciaal opengesteld, zodat de wandelaars dwars door het gebouw de tuin en het bos konden gaan. Het kasteel wordt nu gebruikt voor taalvakanties. Bij de taalcursus wordt er Engels, Frans en Nederlands geleerd. Terug uit het kasteel werd de wandeling verder gezet. Na enkele kilometers bereikten de wandelaars het centrum van Velm. Via de Dorpsbeek was je terug in de startzaal.

doop Kermt 26-1-2020 086Wandelclub Aviat Sint-Truiden had haar best gedaan om er een mooie wandeltocht van te maken.  Proficiat aan alle medewerkers!

Hier de volledige fotoreportage (Theo Vallons)