Aviflorastappers verwelkomen 1550 wandelaars

Maar liefst 1550 wandelaars konden op dinsdag 11 februari 2020 een vroeg vleugje Valentijn opsnuiven tijdens de beschermde promotocht van de Aviflorastappers vanuit de voetbalkantine van Ingelmunster. Storm Ciara was nog niet volledig uitgeraasd, maar het zou al bij al een aangename wandeltocht worden richting Izegem en Emelgem. Het was geen recordopkomst voor de maand februari, maar vele wandelclubs zouden een gat in de lucht springen met zo’n opkomst tijdens een weekendwandeling! De wandelaars worden door de Aviflora brigade telkenmale ontvangen met een brede glimlach. Een bloeiende club die gegroeid is tot 185 leden.

Door het noodweer van de afgelopen dagen werd het parcours op sommige plaatsen aangepast en moesten enkele bosstroken geschrapt worden. Ik kies voor de 18 km vandaag richting Izegem en Emelgem. De tocht start richting brandweer Ingelmunster en ik stap voorbij het oude klooster. Ik wandel langs het kanaal Roeselare-Leie tot aan de ruspost ’t Stil Ende aan de waterkant op de hoek van de Brugstraat en de Zuidkaai. Bij mooi weer is het hier aangenaam vertoeven op het terrasje maar deze keer was het nog te fris en stond er nog een te strakke wind. Maar we beginnen er toch stillaan naar uit te kijken naar het mooie en zonnig terrasjesweer….

Na een kop koffie maak ik een lus richting Emelgem. Het gaat nu richting het Merelbos die we door het slechte weer niet echt mogen betreden. Het Merelbos is eigendom van de stad Izegem en werd in 1992-’93 aangeplant. Het bosje van 5 ha 23 are is een rustige groene plek aan de rand van een nieuwe woonwijk en het Provinciale Centrum ’t Venster. Om deze bewoners optimaal te laten genieten van de natuur, werd op 23 november 1997 het Merelpad officieel geopend. Het Merelbos is een rust- en wandelgebied voor de plaatselijke omwonenden en een nieuw waardevol biotoop voor fauna en flora. Na een tweede pauze in ’t Stil Ende rest er mij nog 8 km tot het einde. Na de Kasteelwijk neem ik het pad langs het Kanaal tot in Ingelmunster. Onderweg zien we achterzijde van de brouwerij Vanhonsebrouck. Iets verderop kunnen de wandelaars de nieuwe brug bewonderen, deze zou half mei terug open gaan. Ik stap richting Lysbrug, net voor de Wante, het einde is in zicht.

In de zaal staan er terug talrijk mooie prijzen te verloten onder de wandelaars. Iedere deelnemer kreeg nog een Cupido-geschenk in de vorm van twee (zeep) hartjes….geen snoepjes hoor. ’t Is maar dat je het weet! Ik heb er nog geweten die het in hun mond zouden stoppen…..

Opgetekend door Patrick Olivier, verslag van Mario Carton

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier