Met Dennis langs Demer en Dijle

Zondag 16 februari was er een wandeling bij de wandelclub De Witloofstappers in Vlaams-Brabant. Er was in de vroege morgen al veel volk op de been in de ruime sporthal van Berg-Kampenhout. Daar was het vertrek voor de verschillende afstanden naar keuze van 6 t.e.m. 32 km. De wandelclub wilde er alles aan doen voor een geslaagde wandeling. Voor elke afstand was er een beschrijving van de wandeling.

Dikwijls tegen de storm (Dennis) in, proberen we de wandeling door te zetten. De streek is bekend van de witloofteelt, maar zij hebben nog meer troeven. De streek Kampenhout is groen ingekleurd met wisseling van natuur en velden. De afstand 16 km. ging naar het landbouwgebied “Herderveld” met tussendoor mooie uitzichten. Verderop sluit het aan op het Hellebos met veel afgeknakte en ontwortelde bomen. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de storm van vorige week “Ciara”. Dit natuurbos is gelegen tussen Kampenhout en Perk. Het gebied is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied.

Na goed 4 km. was er de eerste tussenstop in de parochiezaal van de gemeente Perk. Voor de volgende 5 km. doorkruisen we de woonwijk en de veldwegeltjes naar het volgende natuurgebied het Floordambos. Dit bos wordt beheerd door Agentschap voor Natuur en Bos. Men kan er mooie wandelingen in maken. Na de verse heerlijke witloofsoep ging ik na de tweede stop in de richting het Snijsselsbos. Terug in de richting Hellebos en langs uitgebreid oefenveld van de speciale politie-eenheden, keren we terug naar de zaal.

DSC_0045 (1)Proficiat aan de wandelclub De Witloofstappers voor de mooie wandeltocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)