Doorheen de Demervallei

Wandelclub Langdorp organiseerde op zondag 1 maart 2020 voor de 46ste keer de mars der Zuiderkempen. Daarbij de harten vijf trofee en WalkOn criterium. De afstanden waren 5 t.e.m. 50 km. Zoals gewoonlijk werd de start gegeven in het Sint-Jozefscollege van Aarschot. Rond 9u. ‘s morgens kon je in de vertrekzaal over de koppen lopen. De wandeltocht ging door de Hagelandse heuvels, dennenbossen en hier en daar natuurgebieden. Het team van wandelsport Vlaanderen was bij deze gelegenheid ook aanwezig, Stefaan en Jordy deelden WalkOn spaarkaarten uit. Men kan er leuke prijzen mee winnen, zoals een week naar Vayamundo Oostende, Houffalize of  Quillan (Fr.)

Het vertrek van de 12 km ging via een wandelbrug over de Demer. Plotseling leek het alsof je in de Ardennen zat. Aan het natuurgebied de Leiberg kwam er duidelijk klimwerk aan te pas. Voetje voor voetje trok je door het slijk naar boven. In het Leibos zelf was het ook om voorzichtig te zijn. Eens uit het bos wandel je in het volgende natuurschoon de Rillaarse heuvels. Rillaar is een deelgemeente van de stad Aarschot en ligt in het Hageland. Na de pauze wandelen we eerst naar het landelijke gedeelte van Rillaar. Ook dit tweede stuk van de wandeling was zeer mooi. We werden welkom geheten in het natuurgebied Achter Schoonhoven.

Het is een natuurgebied in Aarschot en is 96 hectare groot. Dit gebied is bekend voor zijn fauna en flora. Laatste mooie stuk is het bos en Demervallei. Enkele riviertjes omarmen het bos. Langs de Demerdijk had je een mooi uitzicht over het water en het bos.

DSC_0099Zo naderen we het einde van een schitterende wandeling. Proficiat aan de wandelclub Langdorp.

 

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)