Waterrijke wandeltocht door Bokrijk en Kiewit.

Het zou vandaag nog eens een dag met goed weer worden, na al die voorbije regendagen en daar hebben wij niet alleen, maar een grote menigte wandelaars,  van geprofiteerd om te gaan wandelen op de Domein Bokrijk-tocht in Hasselt. Club De Rakkers uit Hasselt is de organisator van deze tocht. Het is een van de tochten waarbij ze dit jaar hun 50-jarig jubileum in de kijker willen zetten. Deze viering zal plaats hebben in oktober. In het teken van dit jubileum krijgt iedere wandelaar vandaag een gratis consumptie aangeboden, een mooie geste. Verder zal er op de Herkenrodetocht op 12 april aan de deelnemers een gadget aangeboden worden, zolang de voorraad strekt en op 19 september, tijdens de wandeling Rondom Bokrijk, krijgt iedere 100ste deelnemer een fles wijn.

De tocht van vandaag is een pareltje, gezien we door bossen en natuurgebieden van het Provinciaal Domein Bokrijk en het Domein Kiewit trekken. Op gebied  van wandelmogelijkheden biedt Kiewit een prachtige variatie aan natuurelementen, zoals bos, open landschap, beemden, vijvers en vlonderpaden die nu wel hun dienst bewijzen gezien het vele water dat we op onze paden tegenkomen. In deze natuurgebieden worden we ook begroet door de wollige Galloway runderen. Een mooie vogelkijkhut trekt natuurlijk ook onze aandacht.

Na de controle in zaaltje Heiwind leiden de pijlen ons naar Domein Bokrijk. We komen niet in het Openlucht Museum maar vertoeven in de prachtige natuur, vooral gekenmerkt door de vele waterpartijen en het verdiepte pad tussen de vijvers, dat natuurlijk voor vele wandelaars een openbaring is.

Het is het vermaarde pad “Fietsen door het water” , aangelegd in 2016, dat aan menige fietser en wandelaar de magie van deze plek laat voelen. Hier krijgen we tevens gezelschap van diverse eendensoorten en prachtige zwanen die hun liefdesritueel tonen.

Verder struinend door nog een bosrijke omgeving belanden we terug aan het vertrekpunt in de school Het Kids en zijn we weer vol lof over de tijd die we besteed hebben aan deze unieke wandeling. We bedanken dan ook het bestuur, medewerkers en uitpijlers van De Rakkers voor de prachtige wandeltocht en goede organisatie in deze moeilijke tijden van corona perikelen.

Tekst: Nico

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise