WalkOn boomplantdag in Oostende

In 2019 werd voor de eerste maal certificaten verkocht door de WalkOn Hiking Events aan 5 Euro voor 4 boompjes, die men vandaag persoonlijk kon planten samen met Buitengoed Oostende. De WalkOn Hiking Events, is een samenwerking tussen Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw. Zij staan voor bijzondere en duurzame wandelorganisaties, met als doel zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen, en ondertussen ook hun steentje bij te dragen tot een betere wereld.

De participerende wandelclubs staan 0,10 Eurocent per deelnemer af voor het WalkOn – platform. Het doel is op termijn voor ieder lid van Wandelsport Vlaanderen (62.000) één boompje in Vlaanderen te planten. Bomen halen de CO2 uit de lucht, wat de opwarming van de aarde tegenhoudt. Zo werken we allen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen 2030.

Buitengoed is cvba beheerder van het Groen Lint (het stadsrandbos) in Oostende. Daarnaast zijn ze ook eigenaar van de kinderboerderij De Lange Schuur (waar de samenkomst plaats vond) en delen van de tuinen van Stene.  Zij bezorgden duizend boompjes (Zwarte Els en Winterlinde). Waarvoor dank!

Samenkomst was in de feestschuur van de Oostendse kinderboerderij, waar de genodigden hartelijk werden ontvangen. Wandelen stond eveneens op het programma. Een korte afstand was voorzien door het stadsrandbos (groen lint rond Oostende), maar dit was door het voorbije gure weer niet mogelijk. Een alternatief parcours van 4 km, vanaf de kinderboerderij, naar het groene sportcomplex van Oostende, de tuinen van Stene, Stene-dorp en zo terug naar de boerderij, waar Buitengoed Oostende klaar stond met de boompjes. Onderweg kregen alle aanwezigen een Belgisch biertje Lupulus aangeboden door brouwerij Lupulus.

Nadien werd als dank een receptie aangeboden. Dank aan Buitengoed Oostende, Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw, Brouwerij Lupulus en aan allen  die hun steentje/boompje hebben bijgedragen. Dank voor jullie komst en inzet.

Wandelen, voor gelukkige mensen in een betere wereld.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem

About the author

%d