Jubileumeditie Lentetocht De Kindervriend

De Kindervriend is een samenwerking tussen drie diensten, een multifunctioneel centrum, buitengewoon basisonderwijs en een revalidatiecentrum voor peuters, kleuters en lagere schoolkinderen. Door deze samenwerking kan de Kindervriend in de regio Zuid-West-Vlaanderen een gevarieerde en kwaliteitsvolle zorg, type 2 onderwijs en therapie bieden aan kinderen met een verstandelijke beperking en hun gezin. Voor de 25ste maal organiseert M.P.I. De Kindervriend deze Lentewandeling in samenwerking met WSV Marke. De medewerkers van WSK Marke nemen de inschrijvingen op zich, de omlopen en catering ligt in handen van de medewerkers van het M.P.I. De opbrengst van deze wandeling gaat integraal naar het centrum.

Er waren veel ouders met kinderen van de partij vandaag. De kinderen konden zich in ieder geval amuseren op de opblaasbare glijbaan. Er is ook een kinderzoektocht voorzien en na de wandeling kunnen we de honger stillen met een lekker puntzakje friet.
Door het aangekondigde slecht weer ga ik op pad voor de 12 km. Via landelijke en heuvelachtige wegen gaan we richting de Knok waar er een eerste rustpost is voorzien. We worden daar ontvangen door 3 enthousiaste dames. Na  een soep met balletjes wandel ik verder via mooie maar natte veldwegen.

In de verte merk ik het nieuwe AZ Groeninge op, ook Barco en de opvallende watertoren vallen op. Ik zit op een steenworp van het stadscentrum van Kortrijk en hier vind je nabij het nieuwe ziekenhuis AZ Groeninge een verrassende, groene oase, het Stadsgroen Marionetten. De Stad Kortrijk ging samen met het Stadlandschap Leie en Schelde aan de slag om een wandelkaart uit te werken. Drie korte lusjes van telkens ongeveer 1,5 km richting Hoeve te Coucx, richting De Libel en de Pontforthoeve. Onderweg wordt ons nog een lekker jenevertje aangeboden.
Na een tweede pauze rest mij nog een 3-tal kilometer langs landelijke en heuvelachtige wegen tot de aankomst. In de zaal worden de wandelaars verrast door een vleugje leuke accordeonmuziek.

Ondanks het mindere weer heb ik toch genoten van mooie wandeling met veel mooie vergezichten. De kinderen werden getrakteerd met veel mooie verrassingen.
De organisatoren konden in ieder geval tevreden terugblikken met een opkomst van 1321 wandelaars.

Opgetekend door Patrick Olivier, verslag Mario Carton

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier