Nog geen wandelpijlen te zien?

Neen, tot en met 30 juni zeker niet, en erna… ?

Het zal geen zomer worden, zoals we met zijn allen naar verlangen en voor ogen hebben. Jammer natuurlijk, maar dit is een uitzonderlijke situatie. Deze Corona pandemie, is nog niet verslagen. Maar we hebben het virus lichtjes getemd, dankzij de strikte maatregelen te hebben gevolgd.

Ja, we mogen fier op onszelf zijn, en dit na 5 à 6 weken! Er is nog steeds voorzichtigheid en discipline nodig. En nu nog verder volhouden! Misschien iets losser, anders, maar we moeten met alle wandelaars van Wandelsport Vlaanderen dit waarmaken!

samentegencorona

WE CAN DO IT, om levens te redden, om zoveel mogelijk mensen hun gezondheid niet te beschadigen. Een cliché? Zeker niet, ik kom zelf uit de zorg, en we hebben 3 kinderen in de zorg, waarvan er één met Covid-19 besmet is geweest. Dit wens je uiteraard niemand toe, gelukkig gaat het nu veel beter en komt alles goed. Zo ziet men dat er geen leeftijd bestaat voor dit wrede virus.

Vandaar moet iedereen nog geduld hebben, de federatie wil niets liever dan alles te laten doorgaan. Maar dit zou een onmenselijke foute reactie zijn. Ze zijn dagelijks  bezig als bestuurders en personeel, met jullie geliefde wandelsport. Zeker met de vraag wat als we terug de tochten kunnen starten? Het zal met maskers en handshoenen aan moeten, afstand houden zal blijven. Er is een ganse lijst klaar om te bespreken.

maxresdefault

Hoe zien jullie als club/wandelaar een nieuwe veilige start? Misschien iets om over te brainstormen? Wat met de medewerkers, startzaal, rustposten… Nu we veel in ons kot zitten, kunnen er misschien al katoenen maskers genaaid – gestikt worden. We moeten blijven bewegen, alleen of hoogstens met 2/gezin (met afstand) binnen of buiten.

En wandelaars jullie hebben reeds zeer mooie plekjes, paadjes ontdekt, rond jullie kot. Goed voor nieuwe parcours. Blijven doen! We doen verder, voorlopig genieten op een andere manier van wandelen. Maar zolang er geen vaccin is, moeten we spijtig genoeg heel realistisch zijn.

Nog een tip, vergeet de clubleden niet die alleen zijn, een berichtje, een mailtje, telefoontje,… doet wonderen.

Proficiat, allemaal, voor jullie ook een applaus! Maar blijf vooral gezond!