Spontane wandelinitiatieven

Nu we van de Nationale Veiligheidsraad stilaan uit onze beperkte wandelbubbel mogen en ietwat verder mogen wandelen, is onze oproep naar de wandelclubs toe niet in dovemans oren gevallen. Spontaan werden her en der in het Vlaamse wandellandschap enkele leuke initiatieven opgezet die voor iedereen toegankelijk zijn. Kwestie van niet steeds hetzelfde wandelrondje te lopen , je eigen uitgestippelde wandelroute via de knooppunten te zoeken of lukraak de eerste de beste provinciale wandeling te kiezen hebben we alles voor jullie netjes op een rij gezet.

Corona-wandeling

In samenwerking met de gemeente Zedelgem en Natuur & Bos stippelde wandelclub Vier op één Rij een tijdelijk bepijlde Corona-wandeling van 9 km uit. De wandeling is voor iedereen toegankelijk van donderdag 21 mei tem vrijdag 12 juni. Je gaat op ontdekking van het uitgestrekte Vloethemveld en in primeur wandel je door het gloednieuwe Ockerhoutbos. Na 12 juni voorziet de wandelclub een nieuwe wandelroute.

Via de Facebookpagina van de wandelclub kom je alles te weten over de Corona-wandeling en kan je de route zelf downloaden.

10.000 stappen wandeling

Onder impuls van gemeente Moorslede en Wandelclub Velodroomvrienden kan je nog tot eind deze maand meestappen op de bepijlde 10.000 stappen wandeling. Er zijn twee omlopen van telkens 7 km voorzien. Eentje startend vanuit deelgemeente Dadizele , de tweede aan het Sociaal Huis in Moorslede.  Meer info via https://www.moorslede.be/stappenclash & https://www.facebook.com/velodroomvrienden/

Wandelfotozoektocht

Wsp Heverlee-Leuven maakt gretig gebruik van de wandelknooppunten in haar werkingsgebied. Zo kan je maar liefst vier verschillende wandelroutes volgen die je van knooppunt naar knooppunt moeten loodsen. Meer nog ze koppelen er meteen een gratis wandelfotozoektocht aan vast. Meer info over het initiatief kan je vinden op www.wsp.be , de wandelroute downloaden doe je HIER.

10 KM wandeling

Iedere week zorgt Wandelclub de Zombies Wijgmaal van donderdagmiddag tem woensdagmiddag voor een bepijlde 10 km wandeling. Iedere week garanderen ze een nieuw traject , telkens startend vanop de parking Ymeria. Meer info www.zombieswijgmaal.be

Natuur & Bostocht

Op initiatief van de Spartastappers Ardooie kan je vanuit Rumbeke een heuse Natuur- & Bostocht stappen. Ze werkten voor iedereen drie mooie niet bewegwijzerde wandellussen uit. Deze wandellussen kan je onderling combineren en naar keuze 6 , 12 of 18 km stappen. Een beschrijving van de omlopen kan je HIER downloaden. Er is tevens een kleine fotozoektocht gekoppeld aan het geheel.

Wandelen in het Pajottenland

Het Pajottenland heeft heel wat te bieden. Wandelclub De Lennikse Windheren stippelde daarom twee mooie wandelroutes doorspekt met mooie rustige wandelpaden uit op het grondgebied van haar gemeente . Je kan kiezen uit de Walberg-wandeling van 6 km of de Ellingen-wandeling van 12 km.  Meer info vind je op www.lenniksewindheren.com

Eerste hulp in Corona-tijden wandelingen

Op zoek naar een wandeling in de hoofdstad van de Mattentaarten en omgeving?  Padstappers Geraardsbergen bleef niet bij de pakken zitten. Hun parcoursmeester werkte een resem van wandelingen uit die je makkelijk kan downloaden. Leuk is dat de GPX-track tevens beschikbaar is.

Boswandeling Vinderhoute

Reigerstappers Vinderhoute zorgden op hun beurt voor vier niet bewegwijzerde wandelroutes.  Afhankelijk van de gekozen wandeling bewandel je de bosrijke omgeving van Vinderhoute-dorp of het Keigatbos. Meer info tref je op www.reigerstappers.be .

Coronaringen

Wandelend Paal tekende drie verschillende Coronaringen van 8 km uit.  Startend aan de Paalse Parochiezaal Sint-Paulus ontdek je onder andere de bosrijke omgeving van de Klitsberg,  de heuvelzone van de Bulting en de Paalse Plas.

De Vondelmolen Coronawalk

Van vrijdag 29 mei t.e.m. zondag 12 juni kan je in Lebbeke terecht voor de Vondelmolen Coronawalk.  Denderklokjes Lebbeke bieden twee bewegwijzerde omlopen aan langsheen de Dendervallei en haar talrijke mooie rustige wandelpaden. Starten kan aan de kerk van Heizijde , Heizijdestraat 20 te Lebbeke met keuze tussen 7 en 12 km.  Je hoeft enkel de knalgele Vondelmolen pijltjes te volgen.

Route 19

Route 19 is het wandelinitiatief van de Drevestappers Zonnebeke. Vanaf 30/05/2020 tot en met 30/07/2020 worden daarom 4 wandellussen bewegwijzerd telkens startend uit één van de deelgemeenten van Groot-Zonnebeke.  In de eerste periode, die zaterdag van start gaat, staan 2 lussen van ongeveer 7 km op het programma met als startplaatsen Zonnebeke (Haneveld-route) en Passendale (Moorslede-route). Er wordt telkens gestart op het gemeenteplein van de desbetreffende deelgemeente.

Kortrijkse Coronalussen

Vanaf 1 juni kan je op initiatief van Wsk Marke alle Kortrijkse deelgemeenten ontdekken.  De bewegwijzerde tochten variëren tussen 6 en maximum 10 km. De wandelingen zijn onder andere uitgewerkt in het Land van Mortagne en de prachtige Leiestreek.

Corona-wandeling Trekvogels

Vanaf 5 juni tem 14 juni is het mogelijk om in Assenede op initiatief van de Trekvogels Boekhoute een bewegwijzerde wandeling te maken van 4 , 8 of  14 km stappen.  De start tref je aan het gemeentehuis.  Van 19 tem 28 juni voorziet de club wandelingen startend aan het bezoekerscentrum van Boekhoute.

Corona-wandelingen Margrietestappers

In het West-Vlaamse Lichtervelde kan je op initiatief van de Margrietestappers terecht voor twee bewegwijzerde Corona-wandelingen van 5 of 8 km.  Beide wandelingen starten op de markt. Daar waar de kleinste afstand hoofdzakelijk de voornaamste bezienswaardigheden rond het centrum aandoet , verkiest de 8 km een meer landelijke omloop.  Beide afstanden zijn onderling te combineren , alsook uit te breiden met de provinciale Heihoekwandelroute.

Heb je met je plaatselijke wandelclub zelf een tijdelijke wandelroute of leuke wandelzoektocht uitgewerkt? Deel uw initiatief met onze leden en laat het weten via promotie@wandelsport.be

Uiteraard rekenen we erop dat jullie deze wandelingen ondernemen conform de opgelegde maatregelen door de Nationale Veiligheidsraad en het bovenal voor iedereen veilig te houden. Dank bij voorbaat.