Spontane wandelinitiatieven : update 10/07/2020

Op datum van 05/07 hadden reeds 15.871 kijkers dit item geraadpleegd. Iedere dag komen er nog steeds meldingen (ons aangeleverd door de wandelclubs) binnen van nieuwe spontane organisaties. Om een duidelijk overzicht te hebben, heeft Wandelsport Vlaanderen vzw door het reeds ruime aanbod, een Excel bestand gecreëerd met de al ons gekende wandelinitiatieven. Deze staan gegroepeerd en gerangschikt volgens einddatum B. De startdatum van de tochten staan onder A.

Update 09/07 : Excel Spontane Wandelinitiatieven 09/07/2020 (klik hierop)

Update 10/07 : Puinstappers Bredene – Spartastappers Ardooie

Update 09/07 : De Bosgeuzen Voorkempen – ’t Hoeksken Hamme – De IJsbrekers Haaltert

Update 08/07 : Wsv De Colliemolen – Wandelclub Koekelare

Update 07/07 : Wandelclub Pasar Zulte 

Update 06/07 : Kadees Aalst – Vier op een Rij Zedelgem

Wandelclub Spartastappers Ardooie (West-Vlaanderen)

Voor de maanden juli en augustus heeft wandelclub de Spartastappers, de Sint Germanustocht in Coronaversie uitgestippeld. Er zijn drie mogelijkheden : een eerste start aan de kerk in Egem (afstanden 4,5 – 9 – 15,5 en 21,35 km). Een tweede tocht start in de Klijtmolenstraat met een afstand van 4,62 km. De derde tocht start aan de kerk van Schuiferskapelle met een afstand van 7,29 km. Alle zeer gedetailleerde uitgeschreven parcours met zoektocht, vind men hier.

Wandelclub Puinstappers Bredene (West-Vlaanderen)

De Puinstappers uit Bredene hebben 4 wandelzoektochtjes uitgewerkt, die ieder telkens ongeveer 5 km bedragen. Deze tochten vertrekken vanuit 1/ Kerk Sas (klik hierop)2/ Kerk Dorp(klik hierop) – 3/ Kerk Duinen (klik hierop) 4/ Gemeentehuis Centrumplein (klik hierop). Elke zoektocht bestaat uit 10 foto’s die gerangschikt dienen te worden in volgorde van aantreffen. Oplossingen kunnen doorgestuurd worden naar  ludwig.germonprez@gmail.com tot 30 september 2020. Men kan per deelnemer slechts éénmaal deelnemen.

Wandelclub de IJsbrekers Haaltert (Oost-Vlaanderen)

Van 11/07/20 tem 14/07/20 hebben de IJsbrekers uit Haaltert een bepijlde tocht uitgewerkt met start aan de Bibliotheek, Achterstraat 2 in Haaltert. De afstanden bedragen 6 en 9 km waarbij een combinatie niet mogelijk is.

Wandelclub ’t Hoeksken Hamme (Oost-Vlaanderen)

Vanaf 11 juli tot 31 augustus heeft ’t Hoeksken een bepijlde wandeling uitgestippeld.  De afstanden bedragen 5 – 8 – 10 km en men kan starten vanaf de Heilige Familiazaal, P. Van der Jeugdlaan in Hamme. Alle informatie is te vinden op de website.

Wandelclub Bosgeuzen Voorkempen (Antwerpen)

De Bosgeuzen hebben permanente (niet bepijld) Corona wandelingen uitgestippeld, waarbij men alle zeer gedetailleerde info kan krijgen bij de medewerkers hierna vermeld. De info voor Vorselaar (6 – 9 km) bij  pepermansjohnny2170@gmail.com  (036462905) / voor Schilde (6.2 – 6.3 en 9 km) bij  cois.pauwels@telenet.be  (0497718227/ voor Wommelgem (4 – 6 km) en Wijnegem (12 km) bij  ronny.roothans@skynet.be  (0477385618). Op de website vinden jullie ook alle info aangaande een fotozoektocht (5,5 km)

Wandelclub Wsv De Colliemolen Staden (West-Vlaanderen)

Tot en met 30/08 heeft wandelclub de Colliemolen 3 bepijlde parcours voorzien, vertrekkende vanaf de parking (gratis) ’t Swok, Ooststraat 4 te Staden. De afstanden bedragen 7 – 11 en 16 km. Rustposten zijn er niet voorzien, maar men komt wel enkele leuke cafés tegen. Op onderstaande links kunnen jullie de parcours downloaden : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2692326&key=MRWnAz89wZrwo  http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2692316&key=MRWnAz89wZrwo  http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2692335&key=MRWnAz89wZrwo

Wandelclub Koekelare (West-Vlaanderen)

Wandelclub Koekelare heeft alweer een nieuwe Corona tocht bepijld. Ditmaal is de start aan D’ Oude Pastorie, Sint Andriesstraat 8 in Zande (Koekelare). De afstanden bedragen 5 – 10 en 17 km, en dit vanaf 07/07/20 tot 20/07/20.

Wandelclub Pasar Zulte (Oost-Vlaanderen)

Vandaag is Wandelclub Pasar Zulte gestart met uitgepijlde tochten vanuit Zulte, Olsene en Machelen en met telkens twee afstanden van +/- 5 km en +/- 9 km. Deze tochten gaan door van dinsdagmorgen tot zondagavond.

 • Zulte (Parking kerk Gaston Martensplein)  van 07/07 tot 12/07 en van 28/07 tot 02/08
 • Olsene (Parking OC Kreupelstraat) van 14/07 tot 19/07 en van 04/08 tot 09/08
 • Machelen (Parking Imschootplein) van 21/07 tot 26/07 en van 11/08 tot 16/08

Wandelclub Vier op een Rij Zedelgem (West-Vlaanderen)

Wandelclub Vier op een Rij heeft al zijn derde Corona Walk uitgepijld. Van 04/07/20 tot 24/07/20 kan men starten aan Café Breugelhof, Ruddervoordestraat 44, Zedelgem. De afstanden bedragen 9,2 en 11,5 km. Alle nuttige informatie is te vinden op de website van de club.

Wandelclub De Kadees Aalst (Oost-Vlaanderen)

Wandelclub de Kadees uit Aalst hebben twee niet bepijlde tochten (onbepaalde duur) uitgewerkt  tijdens deze Corona periode. De start is telkens aan de kerk van Vlekkem, naast het gekende standbeeld van de Sopeter. De afstanden bedragen 6 en 12 km. De beschrijving, alsook de parcours via RouteYou, vind men terug op de website (klik hierop).

Wandelclub W.S.J.V. Nacht van Vlaanderen Torhout (West-Vlaanderen)

De Nacht van Vlaanderen zorgt voor 4 niet bepijlde wandellussen in en rond Torhout. Men kan er volgende tochten stappen : de Sparrestedewandeling (5,4 km), A. De Maereroute (6,7 km), Spookwegelroute (9,6 km) en de Wijnendalebosroute (15,2 km). De routes zijn beschikbaar in pdf formaat en kunnen gedownload worden via de site van routeyou. Alle info (start) kan men terugvinden op de website(klik hierop).

Wandelclub de Trekvogels Boekhoute (Oost-Vlaanderen)

In samenwerking met de sportraad Assenede, hebben de Trekvogels weer 4 nieuwe bepijlde tochten georganiseerd van telkens ongeveer 4 – 7 en 14 km. Van 05/06 tot 31/08 vanuit Assenede (parking gemeentehuis Kloosterstraat). Van 19/06 tot 31/08 vanuit Boekhoute (Visserijmuseum parking rond de kerk). Vanuit Bassevelde vanaf 03/07 tot 31/08 (Gemeenschapscentrum Bass’cul, parking kerk). Vanuit Oosteeklo vanaf 17/07 tot 31/08 (Oxfam winkel parking kerk : Albertstraat). Een zeer uitgebreide info is terug te vinden op de website.

Wandelclub WK Noordergouw vzw Brasschaat (Antwerpen)

WK Noordergouw heeft 4 wandelingen bepijld vanuit Brasschaat. Van 04/07/20 tem 12/07/20 (7,6 -12,4 km) vanuit Parking Ruiterhal – park in Brasschaat. Van 25/07/20 tem 02/08/20 (7,3 en 13,4 km) met vertrek aan parking kerk Rustoord – Kaart (Rustoordlei). Van 15/08/20 tem 23/08/20 (8,2 – 12,5 km) startend van parking domein De Inslag, Kerkedreef, Maria-ter-Heide. En tenslotte van 05/09/20 tem 13/09/20 (8,2 – 13,2 km) met start vanuit parking Gunfire museum, Vliegveldlaan – kamp Polygoon.

Wandelclub de Smokkelaars Stekene (Oost-Vlaanderen)

De Smokkelaars uit Stekene voorzien in de zomermaanden 3 uitgepijlde tochten van 6 en 12 km. Van 11/07/2020 tot 19/07/2020 met start aan de Kerk van Klein-Sinaai. Van 01/08/2020 tot 09/08/2020, start aan de Kerk van Kemzeke. Tenslotte voorzien ze nog een tocht van 23/08/2020 tot 30/08/2020 met start aan OC Koningshei, Koewacht 19 te Stekene. Alle info vinden jullie terug op de website.

Wandelclub Watewystappers Tielt (West-Vlaanderen)

Vanaf 01/07/2020 tot 31 augustus 2020 heeft Wandelclub Watewystappers uit  Tielt, verschillende bepijlde wandelingen uitgestippeld. “Toerkes rond de deure” is het thema. Men heeft 5 tochten van 7 km (blauwe pijlen) en 5 tochten van 12 km (oranje pijlen), telkens vertrekkend vanuit een deelgemeente van Tielt. Alle verdere informatie kan men terugvinden op de website van de club (klik hierop).

Wandelclub de Velodroomvrienden Moorslede (West-Vlaanderen)

De Velodroomvrienden uit Moorslede (FB) hebben opnieuw een bepijlde Coronatocht uitgewerkt. De start is aan de Basiliek in Dadizele (Plaats) en de afstand bedraagt 7,93 km. Men kan deze tocht bewandelen tot 31/07/2020.

Wandelclub de Godelievestappers Ruddervoorde (West-Vlaanderen)

Met als thema “Zomeren met de Godelievestappers Ruddervoorde”, organiseert de wandelclub 4 lussen vanaf woensdag 15/07/2020 tot zaterdag 15/08/2020, telkens vertrekkend vanaf het Baliebruggeplein te Ruddervoorde. De afstanden van deze bepijlde tochten : 7,7 km (de Bergen) – 5 km (de Polders) – 8,8 km (de Kaleshoek) en 11,4 km (Plaisierbos & Groenhove). Alle informatie kan men vinden op de website van de club.

Wandelclub Voetje voor Voetje Gits (West-Vlaanderen)

Voetje voor Voetje, heeft ook tijdelijke uitgepijlde tochten. Vanaf vandaag 01/07/2020 tem 31/07/2020 kan men twee lussen ( 6 – 10 km) stappen met start aan de Gitse sporthal “Ogierlande”, Torhoutstraat 4 in Gits. Vanaf 15/07/2020 tem 31/07/2020 zijn er twee lussen (6 – 11 km) vertrekkende aan de Grijspeerdmolen, Dominiek Salvo Instituut, Koolskampstraat te Gits.

De Lustige Wandelaars Merchtem (Vlaams Brabant)

Wandelclub de Lustige Wandelaars uit Merchtem organiseren twee bepijlde tochten van zondag 5 juli tot en met zondag 26 juli. Een eerste wandeling bedraagt 8 km en start aan de kerk in Hamme (Sint Guduladreef) en de tweede tocht heeft een afstand van 13 km met vertrek aan de kerk van Merchtem (Kerkstraat). Alle informatie kan men vinden op de vernieuwde website van de club.

De Mijnlamp Beringen-Mijn (Limburg)

Wandelclub de Mijnlamp zal een TERUGUITJEKOT – wandeling organiseren. Deze bepijlde tocht start aan de Parochiezaal te Korspel – Kroonstraat 51. De afstanden zijn 5 – 7 en 9 km en de pijlen hangen er vanaf 18 juli tot en met 26 juli.

Wandelend Paal (Limburg)

Na het succes van de eerste Coronatochten, heeft wandelclub wsv Wandelend Paal nieuwe gepijlde tochten voorzien. Vanaf 01/07/2020 tem 24/07/2020 met start vanaf het Gemeentehuis van Zolder, Heldenplein 1 (7,5 – 8,4 en 9,5 km). Vanaf 25/07/2020 tem 21/08/2020 met start in Diest, Bezoekerscentrum Webbekoms Broek (8 – 9 en 10 km). Een uitgebreide info is te vinden op de website.

Wandelclub Paul Gerard Beringen (Limburg)

Wandelclub WPG – Beringen heeft zijn eerste Covid19 wandeling uitgepijld. De start is voorzien aan het parochiecentrum De Schans, Bivakstraat 7 te Beverlo-Beringen. Er zijn drie afstanden : 5,5 – 7,6 en 8,5 km. De pijlen zijn voorzien tot 16 juli.

Wandelclub De Marktrotters Herne (Vlaams-Brabant)

Door het niet kunnen doorgaan van de Urbanustochten in juli, heeft wandelclub de Marktrotters twee uitgepijlde en totaal van elkaar gescheiden parcours uitgestippeld. De afstanden van deze UT2020 bedragen respectievelijk 5,8 km en 10,5 km. Deze permanente tochten kunnen bewandeld worden van 19 juli tot en met 26 juli. De start begint vanaf het standbeeld van Urbanus (ruime parkeerplaats) in de Hernestraat te Tollembeek.

WSV  Gezellige Blommes Lede (Oost-Vlaanderen)

Wandelclub de Gezellige Blommes uit Lede starten vanaf zondag 05/07/2020 tot en met zondag 19/07/2020 met een bewegwijzerd parcours. Er zijn twee afstanden voorzien 8 km met of zonder fotozoektocht en een afstand van 15 km. Start/Aankomst aan Sporthal De Ommegang, Ommeganglaan 60 te Lede. Je kan de parcours terugvinden op de website van de club.

De Lennikse Windheren Sint-Kwintens-Lennik (Vlaams Brabant)

Wandelclub de Lennikse Windheren hebben 14 niet bepijlde tochten (zeker al tot 31/08/2020) uitgestippeld via RouteYou. De tochten starten vanuit verschillende startplaatsen en men kan kiezen uit verschillende afstanden. Een zeer uitgebreide informatie over deze tochten, in het mooie Pajottenland,  kan men terugvinden op de site van de club. 

Hanske de Krijger Oudenaarde (Oost-Vlaanderen)

Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde heeft vanaf 01/07/2020 tot 31/08/2020, 3 permanente uitgepijlde corona – wandelroutes uitgestippeld, allen in lusvorm. Wandelroute 1 (6,3 km) is voornamelijk in het centrum van Oudenaarde. Wandelroute 2 (12,7 km) start vanuit Eine, naar Bos ’t Ename zo naar Nederename. Tenslotte hebben we wandelroute 3 (8,7 km) die start vanuit Mater. Een algemene uitgebreide informatie is te vinden op de website van de club.

De Ranstuilen Ranst (Antwerpen)

Onder het motto “blijf bewegen” en “vakantie in eigen land” heeft Wsv De Ranstuilen een parcours afgepijld in Ranst. Vanaf 1 juli 2020 tot 31 augustus 2020 kunnen jullie starten aan Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43, Broechem (ruime parking) voor de kom-uit-je-nest-tocht. De gekende uilenpijlen loodsen jullie van Broechem naar Ranst (4.2 km) en van Ranst naar Broechem (3.4 km) of je maakt eerst nog een lus doorheen het Muizenbos en Zevenbergenbos (6.3 km). Wil je enkel de lus maken in Ranst, dan vertrek je aan de bib in Ranst, Gasthuisstraat 17. Informatie over deze route vind je op de website www.ranstuilen.be

Drevestappers Zonnebeke (West-Vlaanderen)

Route 19 is het wandelinitiatief van de Drevestappers Zonnebeke. Vanaf 27/06/2020 tot  31/07/2020 worden daarom wandellussen (7 km) bewegwijzerd telkens startend uit één van de deelgemeenten van Groot-Zonnebeke.  Na Passendale  en Zonnebeke zijn het nu Beselare (Marktplein) en Geluveld (Marktplein) als startplaats. Vanaf 04/07 tot 31/07 is er een vijfde bepijlde tocht met als start het Marktplein van Zonnebeke (16 km).

Margrietestappers Lichtervelde (West-Vlaanderen)

In het West-Vlaamse Lichtervelde kan je op initiatief van de Margrietestappers terecht voor twee bewegwijzerde Corona-wandelingen (versie 2) van 5 of 9 km.  Beide wandelingen starten op de markt. Daar waar de kleinste afstand hoofdzakelijk de voornaamste bezienswaardigheden rond het centrum aandoet , verkiest de 9 km een meer landelijke omloop.  Beide afstanden zijn onderling te combineren , alsook uit te breiden met de provinciale Heihoekwandelroute.

Wsv Ibis Puurs (Antwerpen)

Van 27 juli tot 9 augustus zal wandelclub Wsv Ibis Puur een bepijlde  tocht organiseren van 12,4 km. De start is aan het Fortpaviljoen, Molenstraat, 2870 Puurs – Sint Amands. Hierbij reeds alle informatie van dit initiatief. Weldra ook op hun website en op FB.

Warden Oomstappers Hooglede (West-Vlaanderen)

Nog tot 28 juli kan men terecht in Hooglede voor twee uitgepijlde tochten. Eentje van 6 km en eentje van 7 km. Start is op de markt : Marktplaats 24 te Hooglede.

De Padstappers Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Wandelclub de Padstappers gaan EXTRA uitgepijlde omlopen organiseren met telkens twee keer een lus van ongeveer 10 km. De tochten zijn tweewekelijks (eentje 3 weken) en starten op zaterdag tot zondagavond. Info omtrent de wandelingen en mogelijke drankgelegenheden zullen eerstdaags op hun website verschijnen.

 • Van 27/06 tot 12/07 : Goeferdinge : Parking aan de kerk, Kastanjestraat
 • Van 11/07 tot 02/08 : aan de cafetaria van het Provinciaal Domein de Gavers
 • Van 25/07 tot 09/08 : Overboelare : vanop het Vrijheidsplein Overboelare
 • Van 08/08 tot 23/08 : Ophasselt : Parking Moenebroekstraat aan het Moenebroekreservaat
 • van 22/08 tot 06/09 : Viane : start aan het Vianeplein

Wsv De Dauwtrappers Edegem (Antwerpen)

Wandelclub De Dauwtrappers hebben tijdens deze Coronaperiode een tiental wandelingen uitgewerkt variërend van 4 tot 13 km. Al deze tochten kan men downloaden via RouteYou.

Wandelclub Aviflorastappers Ingelmunster (West-Vlaanderen)

De Aviflorastappers organiseren terug 2 nieuwe bepijlde tochten, startend vanuit het Sportcentrum van Ingelmunster (Bollewerpstraat). De afstanden bedragen telkens ongeveer 6 – 9 – 12 – 18 km. Er hangt een startbord bij de start.

 • van 08/07 tot 31/07 : richting Emelgem- Izegem en het Merelbos
 • van 12/08 tot 31/08 : richting Hulste, de Muizenmolen en langs kanaal Roeselare-Leie terug.

Alternatieve Nacht : vzw De Nacht Torhout (West-Vlaanderen)

20 juni 2020 : normaal een hoogdag voor Torhout met de 41ste Nacht van Vlaanderen. Helaas heeft het coronavirus anders beslist. Maar wandelclub De Nacht heeft een alternatieve tocht uitgestippeld van 10 tot 40 km. Alle informatie betreffende deze lussen kan men vinden op hun website.

6 x Pepingen op zijn mooist : Halfoogstvrienden Bellingen (Vlaams-Brabant)

Gedurende de vakantiemaanden zal wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen, 4 wandelweekends in juli en 2 wandelweekends in augustus, Coranatochten organiseren. Er worden tijdens deze weekends vaste parcours aangeboden van ongeveer 7 of 12 km , telkens startend vanuit een andere deelgemeente van Bellingen.  Enkel de Taalgrenswandeling van 2 augustus is onder voorbehoud. Voor alle informatie : raadpleeg de website van de club.

Nieuwe Coronawandelingen Denderklokjes Lebbeke (Oost-Vlaanderen)

Na het succes van de eerste Corona tocht, heeft het bestuur van wandelclub Denderklokjes Lebbeke besloten om twee nieuwe Coronawandelingen te organiseren. Men voorziet telkens bepijlde tochten (gele Vondelmolen pijltjes) van ongeveer – 6 – 9 en 12 km.

 • Vanaf vrijdag 03 juli tot en met zondag 12 juli vanuit Wieze : Wiezeplein, 9280 Lebbeke
 • Vanaf vrijdag 31 juli tot en met zondag 09 augustus vanuit Lebbeke : Parking Sportcentrum, Koning Albert I straat 124, 9280 Lebbeke

Sportdienst Beveren (Antwerpen)

De Sportdienst van Beveren heeft nog tot en met 31 augustus bepijlde wandelroutes uitgestippeld vanuit verschillende deelgemeenten van Beveren. Alle informatie (afstanden – startplaatsen enz….)  kan men vinden op de site van Wandelroutes Beveren.

VossenRingen : De Vossen Buggenhout (Oost-Vlaanderen)

Van 11/06 tot 31/07 heeft wandelclub De Vossen Buggenhout 3 afgepijlde lussen voorzien (5 – 6 en 7km). De start is aan de Orangerie in Opdorp :  Vekenstraat 3 te 9255 Buggenhout. Naast deze 3 lussen, die men kan combineren, organiseren zij nog talrijke andere wandelactiviteiten. Alle informatie kan men terugvinden op de nieuwsbrief van de wandelclub.

Coronawandeling : Meersentocht : De Schooiers Wichelen (Oost-Vlaanderen)

Wandelclub De Schooiers voorzien vanaf 20 juni tem 30 juli een tijdelijk bepijlde wandeltocht.  De start is aan het Station van Schellebelle en men heeft een keuze aan twee afstanden :6 km of 12 km.Men heeft de mogelijkheid om aan deze afstanden, extra lussen toe te voegen door middel van knooppunten (2,7 km – 3,9 km).  Een zeer uitgebreide info, is terug te vinden op de website van De Schooiers Wichelen onder corona – nieuwsbrief.

Wandelfotozoektocht : WSP Heverlee – Leuven (Vlaams-Brabant)

Wsp Heverlee-Leuven maakt gretig gebruik van de wandelknooppunten in haar werkingsgebied. Zo kan je maar liefst vier verschillende wandelroutes volgen die je van knooppunt naar knooppunt moeten loodsen. Meer nog ze koppelen er meteen een gratis wandelfotozoektocht aan vast. Meer info over het initiatief kan je vinden op www.wsp.be , de wandelroute downloaden doe je HIER. Dit initiatief loopt nog tot 30 juni. Vanaf 01 juli tot 31 augustus zullen 3 nieuwe wandelzoektochten voorzien worden.

10 KM wandeling : Zombies Wijgmaal (Vlaams-Brabant)

Iedere week zorgt Wandelclub de Zombies Wijgmaal van donderdagmiddag tem woensdagmiddag voor een bepijlde 10 km wandeling. Iedere week garanderen ze een nieuw traject , telkens startend vanop de parking Ymeria. Meer info www.zombieswijgmaal.be

Natuur & Bostocht : Spartastappers Ardooie (West-Vlaanderen)

Op initiatief van de Spartastappers Ardooie kan je tot 21/07 vanuit Rumbeke (Parking Parochiecentrum Den Hazelt) een heuse Natuur- & Bostocht stappen. Ze werkten voor iedereen drie mooie niet bewegwijzerde wandellussen uit. Deze wandellussen kan je onderling combineren en naar keuze 6 , 12 of 18 km stappen. Een beschrijving van de omlopen kan je HIER downloaden. Er is tevens een kleine fotozoektocht gekoppeld aan het geheel.

Eerste hulp in Corona-tijden wandelingen : De Padstappers Geraardsbergen (Oost-Vlaanderen)

Op zoek naar een wandeling in de hoofdstad van de Mattentaarten en omgeving?  Padstappers Geraardsbergen bleef niet bij de pakken zitten. Hun parcoursmeester werkte een resem van wandelingen uit die je makkelijk kan downloaden. Leuk is dat de GPX-track tevens beschikbaar is.

Boswandeling Vinderhoute : Reigerstappers Vinderhoute (Oost-Vlaanderen)

Reigerstappers Vinderhoute zorgden op hun beurt voor vier niet bewegwijzerde wandelroutes.  Afhankelijk van de gekozen wandeling bewandel je de bosrijke omgeving van Vinderhoute-dorp of het Keigatbos. Meer info tref je op www.reigerstappers.be .

WAK Evergem (Oost-Vlaanderen)

Op de website van Wandelclub Al Kontent Evergem ( www.wandelclubalkontent.be ) staan er 8 tochten die men kan downloaden. De volgende afstanden kan men er stappen : 6 – 9 – 10 – 11 – 14 – 15 en 18 km.

Kortrijkse Coronalussen : WSK Marke (West-Vlaanderen)

Vanaf 1 juni kan je op initiatief van Wsk Marke alle Kortrijkse deelgemeenten ontdekken.  De bewegwijzerde tochten variëren tussen 6 en maximum 10 km. De wandelingen zijn onder andere uitgewerkt in het Land van Mortagne en de prachtige Leiestreek.

Corona tochten Burchtstappers Herzele (Oost-Vlaanderen)

Tot 31 augustus kun je starten aan het Gemeentehuis van Herzele voor 7 km of 15 km. Alle informatie is te vinden op de website van wandelclub de Burchtstappers Herzele.

De Hanestappers Den Haan (West-Vlaanderen)

In Den Haan kan je vanaf 01 juli tot 31 augustus een corona tocht stappen van 7 km. De start is aan de parking van het tramstation in Den Haan. Voor meer inlichtingen : eric.van.den.broucke@skynet.be

Heb je met je plaatselijke wandelclub zelf een tijdelijke wandelroute of leuke wandelzoektocht uitgewerkt? Deel uw initiatief met onze leden en laat het weten via frans.deflem@wandelsport.be of  promotie@wandelsport.be

Vele van deze tochten zijn reeds ontdekt geweest door onze wandelaars. Op de FB community van onze Wandelblog vinden jullie hun ervaringen.

Uiteraard rekenen we erop dat jullie deze wandelingen ondernemen conform de opgelegde maatregelen door de Nationale Veiligheidsraad en het bovenal voor iedereen veilig te houden. Dank bij voorbaat.