Alternatieve Corona-walks = een succes

De meeste clubwandelaars zitten jammer genoeg in de Covid-19 risicogroep. We horen dit niet graag, het voelt ook onwezenlijk aan. Want we zijn allen actief en gemotiveerd. En toch is dit de realiteit: de leeftijd, hartproblemen, longproblematiek (bv. astma), diabetes, kankerpatiënten, immuniteitsproblemen e.a. Wandelen wordt meer en meer aanbevolen door de artsen. Ook na bv. knie-, heup en rugoperaties. Daar wandelen een laagdrempelige sport is, en op eigen tempo kan beoefend worden.

COVID 19

Wandelsport Vlaanderen zat dan ook met de handen in hun corona-haar (als ze nog haar hadden). Wat nu? Op de normale manier, dit was en is nog onverantwoord. Een alternatief: dit was wachten op groen licht  van de Nationale Veiligheidsraad en de GEES. Dit mag nu, mits strikte voorwaarden : buiten – geen catering – geen rustposten – met maximum 20 wandelaars en met de 1,5 meter afstand. Een begeleider met fluohesje  ( liefst twee begeleiders)– C3 bordje en achter elkaar stappen. Dit vraagt discipline want men neigt vlug naast elkaar te stappen en te babbelen (tenzij uit dezelfde bubbel). Maar het lukt. Meerdere clubs doen dit reeds, zelfs enkele malen per week. Iedere keer een ander parcours, en korte afstanden (max. 12 km) of combinaties van,  voor de liefhebbers.

Ook zijn er clubs die toestemming gekregen hebben om in hun gemeente/stad een tocht met pijlen te organiseren. Permanent tot de afgesproken datum. En nadien de mogelijkheid krijgen om een ander parcours te bepijlen. Start is bijvoorbeeld op een parkingplaats, men start individueel en wanneer men wil. Volg de pijlen en voorzie ook zelf de spijs en drank. Top initiatief en veilig!

Interesse, contacteer je club en vraag of zij alternatieve wandelingen in petto hebben. Meestal staat dit aangekondigd op hun site. Maar blijven bewegen is de boodschap. Succes, en vooral genieten!

About the author

%d bloggers liken dit: