Dwars door België langs de GR129

Na het fantastische Rond de Noordzee was reporter Arnout Hauben samen met zijn
trouwe cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens volop bezig met de
opnames van Dwars door de Middellandse Zee. Toen de coronacrisis stokken in de wielen stak moesten de drie vrienden noodgedwongen hun tocht afbreken op Malta.

4 weken lang vanaf maandag 31 augustus op Eén

Door de lockdown in eigen land rijpte stilaan het idee voor een zijsprongetje en dat werd Dwars door België. In deze korte reeks is het back to basics!  Met de rugzak doorkruist Arnout Hauben te voet, met een tent en met de rugzak eigen land. Arnout trekt langs de GR 129, die ook weleens de “Dwars door België” genoemd wordt, de langste GR-route van het land. De reis start in Brugge, de moeder aller Vlaamse steden, en eindigt in de oudste stad van Wallonië, Aarlen bij de grens met Luxemburg. Het bewegwijzerde pad is ruim 500 kilometer lang en loopt grotendeels langs onverharde wegen. In 23 etappes van iets meer dan 20 kilometer bereikt Arnout zijn einddoel. De tocht werd afgelegd in één lange trip en was al real-time te volgen op de website van de zender één en op sociale media.

Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht

Onderweg spreekt Arnout in zijn bekende, onnavolgbare en ontwapenende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land. Zo wordt “Dwars Door België” een avontuurlijk, optimistisch én historisch programma. Bovendien inspireert dit wandelavontuur vlak bij huis heel wat kijkers om zelf op tocht te trekken.

Waar Arnout op zijn andere lange afstandstochten vaak een combinatie aan transportmiddelen gebruikt, wordt “Dwars door België” één lange wandeltocht met de rugzak. Terug naar de basis dus. De ingrediënten van dit programma zijn klassiek: een portie onversneden avontuur in combinatie met boeiende verhalen uit het heden en het verleden. Toevallige ontmoetingen onderweg geven aanleiding tot vertellingen over de grote én de kleine geschiedenis van België.

Volg de 3 vrienden vanaf maandag 31 augustus 4 weken lang op Eén! Een aflevering gemist of kan je niet wachten op de volgende aflevering?
Bekijk ze op vrt nu!
Nieuwsgierig? Surf naar https://www.een.be/
dwars-door-belgie/dwars-door-belgie

About the author

%d