Georganiseerde wandeltochten WSVL

Georganiseerde wandeltochten, waarbij we CORONA-proof kunnen inschrijven,  deelnemen en onze wandelboekjes kunnen afstempelen! Reikhalzend kijken we er allemaal naar uit.  Het nieuwe protocol van Wandelsport Vlaanderen vzw waarbij we onze wandelclubs oproepen om onder strikte COVID-19 maatregelen de draad opnieuw op te pikken is geen loze oproep gebleken.

Vanaf volgend weekend kan je opnieuw deelnemen aan georganiseerde wandeltochten. Het is een heel voorzichtige heropstart van de wandelorganisaties. De clubs die zich engageren dienen immers rekening te houden met een hele resem CERM-maatregelen, teneinde de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook de veiligheid van deelnemers en de medewerkers is hierbij van uiterst belang. Bij deelname dringen we aan op een respectvolle opvolging van de genomen maatregelen.

Onderstaand tref je de kalender met officieel georganiseerde wandeltochten (dit alles onder voorbehoud van de geldende COVID-maatregelen):

25 oktober – DE POMPOENSTAPPERS ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering )

Op zondag 25 oktober organiseert de Pompoenstappers een herfstwandeling vanuit het Oc Tielen, Kasteelstraat 34 te Tielen. Deelnemen kan vrij tussen 8u00 & 14u00 met keuze uit 5-7-10-15 & 20km. Je stapt onder andere door de bosrijke omgeving van Tielen , langsheen het Tielehof – kasteel van Tielen en de Balderij.

25 oktober – RANDSTAPPERS ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering )

Stappen in de Brakel, de gemeente van onze premier! Het kan op zondag 25 oktober , dan organiseren de Randstappers vanuit de Sporthal, Jagersstraat 64 te 9660 Brakel een heerlijke tocht in het hart van de Vlaamse Ardennen. Starten kan tussen 8u00 & 15u00 met keuze uit 6-12 & 18km.

31 oktober – SPOETNIKSTAPPERS ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Spoetnikstappers Middelkerke organiseren op zaterdag 31 oktober een sfeervolle wandeling langs de mooiste plekjes van de kustgemeente. Je hebt keuze uit 4 – 7 – 14 & 24 km . Starten kan tussen 8.00u & 15.00u vanuit Sporthal De Branding, Populierenlaan 1 te 8430 Middelkerke.

6 november – Wsv WANDELEND PAAL vzw ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Vrijdag 6 november organiseert Wsv Wandelend Paal vzw vanuit Diest haar Martine Van Camp tocht. Inschrijven kan tussen 7u00 & 15u00 vanuit het bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovelaan 48 te Diest. Ook ditmaal voorziet de wandelclub drie lussen van telkens 9 kilometer. Lussen zijn onderling te combineren en kunnen ingekort worden. Er is tevens een verharde omloop van 4 km.

7 november – Ter Vaete Stappers ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Vanuit het OC Ter Zaele, Hendrik Consciensestraat te 8600 Beerst-Diksmuide organiseren de Ter Vaete Stappers op zaterdag 7 november hun Herfsttocht. Inschrijven kan tussen 7u00 & 15u00 met keuze tussen diverse afstanden gaande van 5 tem 20km. Er staat een landelijke wandeling door de IJzervlakte en de polders te wachten.

8 november – GODELIEVESTAPPERS RUDDERVOORDE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Zin om te wandelen door het weidse Brugse Ommeland , door bos en het privaat kasteeldomein der Lakebosschen? Op 8 november organiseren de Godelievestappers uit Ruddervoorde hun Lakebosschentocht vanuit Zaal Ridderfort, Sportstraat 2 te 8280 Ruddervoorde. Deelname kan tussen 8.00u & 15.00u met keuze uit diverse afstanden gaande van 5 tem 23 km.

11 november – LEVENSLIJN TEAM DAMME ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering )

Op woensdag 11 november organiseert Levenslijn Team Damme een landelijke wandeling vanuit Moerkerke. Je wandelt onder meer langsheen het veelbesproken Schipdonkkanaal en het pittoreske Damme. Starten kan vanuit het Sportpark, Vissersstraat 2 te Moerkerke tussen 8u00 & 15u00. Er is keuze tussen 6 – 12 – 16 & 18 km

21 & 22 november – IJSETRIPPERS OVERIJSE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering )

Het uitgestrekte Zoniënwoud als wandeldecor! Op 21 & 22 november bieden de IJsetrippers Overijse je de kans om dit machtige beukenwoud in al haar herfstpracht te bewonderen. Starten kan vanuit De Bosuil, Witherendreef 1 te 3090 Jezus-Eik tussen 7u30 & 15u00 met keuze uit 4, 8, 12, 16 en 20 km.

28 & 29 november – WALKON AUTUMN EDITION (geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf)

De WalkOn Autumn Edition op 28 & 29 november staat garant voor twee dagen lang onbezorgd wandelen in het hart van de Ardennen. Vanuit het vakantiedomein Vayamundo , Ol Fosse d’Outh te 6660 Houffalize wandel je langs de schilderachtige vallei van de 2-Ourthes. Starten kan tussen 8u00 & 14u00 met keuze uit 6 – 12 of 18 km.

29 november – DREVESTAPPERS ZONNEBEKE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf )

Vanuit het OC ’t Ghelevelt , Geluveldplaats 15 te Geluveld organiseren de Drevestappers Zonnebeke op zondag 29 november hun Novembertocht. Deelnemen kan tussen 7u30 & 15u00 met keuze uit 4 – 7 – 12 & 22 km. De deelnemers mogen zich verwachten aan een licht glooiende omloop richting Kruiseke en de taalgrens.

Naast georganiseerde wandeltochten  bieden talrijke wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen nog steeds spontane wandelinitiatieven aan.

Hou het veilig en gezond, maar blijf bewegen