Georganiseerde wandeltochten: HET KAN

Georganiseerde wandeltochten, waarbij we CORONA-proof kunnen inschrijven,  deelnemen en onze wandelboekjes kunnen afstempelen! Reikhalzend kijken we er allemaal naar uit.  Het nieuwe protocol van Wandelsport Vlaanderen vzw waarbij we onze wandelclubs oproepen om onder strikte COVID-19 maatregelen de draad opnieuw op te pikken is geen loze oproep gebleken.

Vanaf volgend weekend kan je opnieuw deelnemen aan georganiseerde wandeltochten. Het is een heel voorzichtige heropstart van de wandelorganisaties. De clubs die zich engageren dienen immers rekening te houden met een hele resem CERM-maatregelen, teneinde de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook de veiligheid van deelnemers en de medewerkers is hierbij van uiterst belang. Bij deelname dringen we aan op een respectvolle opvolging van de genomen maatregelen.

Onderstaand tref je de kalender met officieel georganiseerde wandeltochten (dit alles onder voorbehoud van de geldende COVID-maatregelen):

20 september / Hondenbar On Tour ( enkel via voorinschrijving – beperkt aantal deelnemers)

Op zondag 20 september verwelkomt Hondenbar on Tour jullie graag in één van de mooiste parken van Vlaanderen.  Vanuit het Nationaal Park der Hoge Kempen voorzien ze een wandeling van 5km.  Voorinschrijving is verplicht!  

25/26 & 27 september – WANDELDRIEDAAGSE DE WIJERS (enkel via voorinschrijving)

Liefhebber van pittige wandelingen? Neem deel aan de Wandeldriedaagse De Wijers. Je wandelt elke dag een lus van ongeveer 21 km door het prachtige land van 1001 vijvers. Je kiest zelf of je 1,2 of 3 dagen wandelt. Starten kan telkens vanaf 8.00u tot 11.00u. De eerste dag start je vanuit Domein Kiewit in Hasselt. Dag twee vertrek je vanuit Domein Bovy in Heusden-Zolder. De wandeldriedaagse sluit je af op het Demerstrand in Diepenbeek. Voorinschrijving is verplicht!

26 & 27 september – DE WANDELENDE PEKKERS (enkel via voorinschrijving )

Op 26 & 27 september verwelkomen de Wandelende Pekkers jullie graag in het prachtige decor van het groenrijke Rhodesgoed.  Start is aan Brasserie Rhodesgoed – Rhodestraat 2 te Kachtem tussen 7.00u & 15.00u.  De afstanden variëren tussen 4 en 35km.  Voorinschrijving is verplicht!

26 & 27 september – IJSETRIPPERS OVERIJSE (geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

De IJsetrippers Overijse presenteren op 26 & 27 september een 2-daagse langs de mooiste wandelwegen van Huldenberg en de IJsevallei. Start is voorzien in zaal ’t Pijlijser, Borremansstraat 2 te Huldenberg. Omlopen van 4 – 8 – 12 – 16 en 20 km.

2 & 3 oktober – OP STAP ZWALM (geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf)

Op vrijdag 2 & zaterdag 3 oktober verwelkomt wandelclub Op Stap Zwalm u tijdens de 2-daagse Zwalmtocht. Verschillende omlopen van 3 tem 12 km laten je kennismaken met de Zwalmse pareltjes in herfsttooi. Starten kan tussen 8.00u & 15.00u vanuit het Gemeenschapshuis De Munk in Zwalm.

3 oktober – DE MARGRIETESTAPPERS LICHTERVELDE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Zin in een landelijke wandeling vanuit het agrarische Lichtervelde? Zaterdag 3 oktober organiseren de Margrietestappers Lichtervelde hun Veldtocht vanuit OC De Schouw, Statiestraat 115 te 8810 Lichtervelde. Het Provinciedomein ’t Veld staat centraal tijdens de wandeling. Starten kan tussen 7.00u en 15.00u. Er zijn diverse afstanden voorzien.

3 oktober – TE GEKKE WANDELING GENTBRUGGE ( enkel via voorinschrijving)

Op 3 oktober stappen we symbolisch de weg naar Nuchtermag in gang. De Belgische-Nederlandse Wandelverbroedering stippelde wandelingen van 1, 5, 10 en 15 km uit door een minder gekend en een bijzonder groen stukje Gent. Starten kan je tussen 8.30u tot 16.00u in het Museum Dr. Guislain, dat deel uitmaakt van de wandeling. De lange route door het natuurgebied Bourgoyen kan elke wandelaar verleiden. Voorinschrijving is verplicht!

7 oktober – ’t WANDEL VOETJE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering)

Op woensdag 7 oktober kan je tussen 7.30u & 15.00u meestappen tijdens de Rode Neuzentocht vanuit de Zilverlink in Rumbeke. Wandelclub ’t Wandel Voetje voorziet een 6 , 12 en 18 km waarbij je op verkenning gaat van de rustige en landelijke Roeselaarse deelgemeente en haar provinciaal domein de Kleiputten.

14 oktober – WSV DONDERSLAGTRIPPERS ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf)

Op woensdag 14 oktober kan je tussen 6u30 & 15u00 meestappen tijdens de Donderslagtocht. Wsv Donderslagtrippers voorzien vanuit het Lutgardhof in Wijshagen een bosrijke wandeling. Er zijn diverse afstanden tussen 3 & 20km. Inschrijven kan de dag zelf.

18 oktober – WANDELCLUB KADEE ( geen voorinschrijving – aanmelding dag zelf – geen catering )

Zondag 18 oktober organiseert Wandelclub Kadee Bornem haar 52ste Oktoberfestmarsen. Start zal plaatsvinden in het clublokaal van de wandelclub – Barelstraat 111a te 2880 Bornem. Deelnemen kan tussen 7u30 & 15u00 , met keuze uit 4, 7 , 9 en 12 km. Afstanden zijn eveneens onderling te combineren.

Naast georganiseerde wandeltochten  bieden talrijke wandelclubs van Wandelsport Vlaanderen nog steeds spontane wandelinitiatieven aan.

Hou het veilig en gezond, maar blijf bewegen