Nieuwe Campagne 2020 – 2021 Te Gek!? Roes(t)

De volgende 10 dagen (1 tot 10 oktober 2020) zijn de 10 daagse van de Geestelijke Gezondheid : Samen veeeerkrachtig! Wandelsport Vlaanderen vzw was er ook bij, om hun wandelsteentje – schoentje bij te dragen.

Op 1 oktober was er in het prachtige historische site, het Dr. Guislain Museum Gent, een persvoorstelling over de nieuwe campagne : “Te Gek!? Roes(t)” –  “Tussen ons, leven met een verslaving”. Om dit moeilijke  gevoelige thema, met nog zoveel schroom – taboe en heel veel clichés bespreekbaar te maken.

Het was een duidelijke, eerlijke open voorstelling. Buiten de welkomstwoorden, speeches, voorstelling en dankbetuigingen, waren er een aantal bekende mediafiguren, artiesten die heel openlijk over hun probleem – ervaringen over hun verslaving – de gevolgen ervan kwamen getuigen . Een grote moedige stap die door iedereen respect verdiend.

Waarom Te Gek!? Roes(t) dit jaar :  iedere verslaving geeft een roes(t) ervaring in allerlei vormen. Meestal wacht men te lang, veel te lang om hulp te vragen, en roes(t) men vast. Roestvlek die men aanziet als een schandvlek. Vandaar dat er een (t) aankleeft, als symbool. Hulp vragen is geen schande, is niet zwak maar juist heel sterk en moedig. Voor de volledige info, of hebt u problemen – vragen over deze problematiek www.roes-t.bewww.tegek.be

De fantastische documentaire “Tussen ons” (productiehuis van de Chinezen) met pakkende foto’s, genomen door Lieve Blancquaert moet men zeker gaan bekijken. Het boek geschreven door Hannelore Bedert : Bruna  (Te Gek!? novelle) leest zeer vlot – top! De campagnesong  Het Gevaar door Tijs Vanneste  en Mr. Paul is digitaal verkrijgbaar, en zeker de moeite om te beluisteren.

Maar het bijzonderste houden we voor het laatste, voor iedereen : wandelschoenen aan! Aan het Museum Dr. Guislain te Gent is er eveneens een permanent gemarkeerde wandelroute van 1 – 5 – 10 en 15 km. Je kan er volop natuur en cultuur combineren. Na de wandeling kan je het Museum bezoeken. Plannetje voor deze bepijlde permanente wandeling kan men terug vinden op volgende link (klik hierop).

Stap mee door Gent : om alcohol – drug – gok en andere verslavingen / problemen bespreekbaar te maken. Doen! Men kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen. Op weg naar Nuchtermag!

About the author

%d bloggers liken dit: