Verspreid jouw warme wandelwensen

De eindejaarsperiode staat voor de deur, al zullen die er dit jaar anders uitzien dan gewoonlijk. Gezellig samenzijn met familie, buren en vrienden is niet meer zo vanzelfsprekend. Om toch wat verbondenheid te creëren tussen de ‘bubbels’ lanceert Sport Vlaanderen samen met Wandelsport Vlaanderen, Gezinssport Vlaanderen, Sporta-federatie en S-sport-Recreas , de actie ‘Wandelwensen’*.

*wan∙del∙wens (de; meervoud: wandelwensen)
Een kaartje met een wens of compliment dat tijdens een wandeling in de brievenbus van iemand uit jouw buurt wordt gepost.

Bewegen…

Wandelsport Vlaanderen en de partners-sportfederaties willen met deze actie gezinnen motiveren om ook in de iets koudere dagen actief naar buiten te trekken en voldoende te bewegen.

Voldoende bewegen bevordert immers niet alleen de fysieke, maar ook de mentale gezondheid.

“Corona houdt ons in ons kot en het is al aangetoond dat we daardoor veel meer en te lang stil zitten. Met dit wandelwens-initiatief motiveren we iedereen om op pad te gaan – te voet, met de fiets of de step –, een frisse neus te halen en tijdens de tocht de wandelwensen te posten. Dit kan natuurlijk bij bekenden, maar de boodschap zal nog warmer overkomen als iemand onverwacht blij wordt gemaakt. Post je wandelwens bijvoorbeeld in het huis dat je na 2.000 stappen hebt bereikt of steek een complimentje in de brievenbus bij het mooist versierde huis in jouw straat.

…en verbinden

 “De eindejaarsperiode zal er dit jaar toch wat anders uitzien. Geen grote feesten met heel de familie samen, maar elk gezin apart, thuis in de eigen bubbel. Daarom willen met deze actie ook ‘verbondenheid’ meer dan ooit centraal stellen.  Met onze Wandelwensen motiveren we gezinnen om warme wensen en complimentjes in hun buurt te verspreiden en zo het contact met buren, familie en vrienden te behouden.

Op de website van Sport Vlaanderen kunnen gezinnen een folder met wandelwenskaarten downloaden. Op elke wenskaart staat er een winterse tekening die kan ingekleurd, beschilderd of versierd worden. Op de achterzijde van elke prent kan je een compliment of wens kwijt. De tekening kan uitgeknipt worden en is voorzien van een gaatje bovenaan, zodat de ontvanger die kan ophangen in de kerstboom.

Meer informatie:
Download hier de wenskaarten en wandel mee!

Wandelinspiratie nodig?

Probeer eens de permanente wandelingen van Wandelsport Vlaanderen uit. Deze wandelingen zijn dagelijks toegankelijk en volledig bewegwijzerd.

About the author

%d bloggers liken dit: