Hoe behaal ik mijn einddoel?

Heel veel mensen stellen zich graag hoge doelen voorop! Ik wil eens een 100 km uitwandelen of ik wil eens een marathonwandeling doen aan een gemiddelde van 6km/u. Allemaal zeer uitdagend maar hoe zorg je nu ervoor dat je je doel behaalt en dat je gemotiveerd blijft om aan je doel te werken. Met deze 5 tips wordt dit net iets gemakkelijker.

Tip 1: Bepaal eerst je doel en leg dit vast
Maak je doel concreet en schrijf op wat je doel is. Schrijf je eventueel reeds in voor een bepaald evenement of stip een datum in je agenda wanneer je je prestatie zal afleggen. Vanaf dan kan je beginnen toewerken naar je doel.

Tip 2: Stel jezelf kleinere tussendoelen op
Als je bijvoorbeeld toewerkt om een 100 km uit te wandelen is het zeker aan te raden een trainingsschema te volgen met een verantwoorde opbouw. Tussendoelen kunnen dan bijvoorbeeld 20, of 40 km zijn. Kleine succeservaringen zorgen er ook voor dat je gemotiveerd blijft in het behalen van je einddoel.

Tip 3: Beloon jezelf tussendoor
Behaal je een tussendoel, beloon jezelf. Dit kan van alles zijn, naar de cinema gaan, een nieuw sportoutfit of boek kopen, eens naar de sauna gaan. Kijk met trots naar het behalen van jouw tussendoelen. Zo blijf je gemotiveerd.

Tip 4: Laat je bij tegenslag je niet uit je lood slaan
Het kan altijd gebeuren dat je een slechte of drukke week hebt waarbij je bijvoorbeeld niet hebt kunnen trainen. Of omdat je ziek was of gewoon omdat je geen zin had. Realiseer dat dit normaal is en de beste overkomt. Wees trots op wat je al bereikt hebt en pak de draad weer op.

Tip 5: Werk samen aan een doel
Je kan veel voordelen halen uit het gezamenlijk werken aan een doel. Je kan elkaar motiveren, steunen en op de kop toe is het nog gezelliger met 2 of 3 ook. Bron: Fitstap.nl

Wandelsport Vlaanderen wenst je veel succes met het behalen van je wandeldoelen en biedt online trainingsschema’s aan voor beginners en gevorderden.

(Foto frontpage: Golazo-Belga pictures)

About the author

%d bloggers liken dit: