Zo hou je je wandelvoornemen moeiteloos vol

Heb jij je voorgenomen om in 2021 te wandelen of te blijven wandelen? Met deze motivatietips hou je je voornemen moeiteloos vol tot eind 2021. En lang daarna!

1. Plan het in je agenda
Als je iets wil, moet je er tijd voor maken. Ook als je het druk hebt! Als je wandeluurtje(s) zwart op wit staan, ben je minder geneigd om ze over te slaan. Licht ook je partner in over je wandelplannen, zodat jullie indien nodig kunnen kijken voor opvang voor de kinderen.

2. Zorg voor een leuke outfit
Je wandelkledij moet in de eerste plaats functioneel zijn maar dat betekent niet dat het niet mooi mag zijn. Gelukkig bestaat er nu hippe, trendy sportkledij in allerlei pasvormen, kleuren en prints. Kies voor een outfit waarin je je comfortabel voelt én waarin je graag gezien wil worden. Gaan wandelen in een leuke outfit maakt het extra plezant.

3. Music, maestro!
Je favoriete muziek kan je extra energie geven tijdens het wandelen. Stel een toffe playlist op om jezelf te motiveren. Meezingen is toegestaan! Je kan ook naar een podcast luisteren.

4. Variatie troef!
Een van de grote voordelen van wandelen is dat het een flexibele sport is die je altijd en overal kan doen. Je kan gaan wandelen thuis, op reis, als de stenen uit de grond vriezen, in de gietende regen, ’s morgens in de vroegte, in het holst van de nacht,… Als je altijd hetzelfde toertje wandelt in hetzelfde tempo op hetzelfde moment van de dag, is het logisch dat het op den duur saai wordt. Maar gelukkig kan je als wandelaar veel variëren: een nieuwe omgeving opzoeken, gaan wandelen op een ander tijdstip, snelle vs. langzame trainingen, georganiseerde wandeltochten… Zo krijgt verveling geen kans en ben je automatisch enthousiast om aan elke wandelsessie te beginnen!

5. Zoek een wandelmaatje
Vind je het moeilijk om alleen te gaan wandelen? Zoek een vriend(in) of familielid om samen te sporten of sluit je aan bij een wandelclub.

6. Koppel er een doel aan vast
Schrijf je in voor een wandelevent. Zo ben je extra gemotiveerd om te trainen want je wil daar toch niet afgaan als een gieter? Wees wel realistisch in je doelstellingen. Een marathon wandelen als je nog nooit meer dan 10 km gelopen hebt? Geen goed idee, zo raak je gegarandeerd geblesseerd. Een doel hoeft trouwens geen wedstrijd te zijn. Je kan jezelf ook als doel stellen om binnen x-aantal maanden x -aantal kilometer te wandelen in een bepaalde tijd, of om door het wandelen een aantal kilo’s te verliezen als je dat graag wil.

7. Eet gezond
Sport en gezonde voeding gaan hand in hand. Als je gezond eet, heb je meer energie om te sporten. En na een leuke wandelsessie snak je vrijwel automatisch naar een gezonde, lekkere maaltijd. Het is een vicieuze cirkel. En uiteraard mag je ook af en toe eens zondigen!

Met deze 7 tips hou je je wandelvoornemen makkelijk vol… Veel wandelplezier in 2021!


(Bron: sport.be/running)

About the author

%d bloggers liken dit: