Jassen voor alle wandelseizoenen

Wandelen kan je tegenwoordig seizoen in, seizoen uit. Ook in de winter is wandelen een fantastische belevenis. Meer zelfs winterwandelen wordt ieder jaar populairder. Frisse lucht ophalen, de fantastische uitwerking die het op je lichaam heeft , de tijd dat je in de natuur vertoeft of zoals laatst het knisperend geluid van sneeuw onder je wandelschoenen. Heerlijk toch!

Alleen kunnen de weersomstandigheden in de winter soms tegenvallen. Dan is een goede wandeluitrusting bestaande uit het zogenaamde 3-lagen systeem van belang. Dat houdt in dat je verschillende laagjes over elkaar heen draagt. In principe gaat het om thermisch ondergoed, een extra trui en als laatst een goede beschermende jas.

De Regatta Freezeway II

Als het op warme jassen aankomt dan is het hoogwaardige outdoormerk Regatta een aanrader voor de hele familie. Het merk ontwikkelde onder de naam Isotex hun eigen waterproof materiaal. Hiermee wordt waterdichte, ademende kleding gemaakt met een waterkolom tot maar liefst 20.000 mm.

Nieuwste telg in de Regatta collectie is de Freezeway II, een lichtgewicht met een heerlijk warme voering om eropuit te trekken. Ook bij wisselende weersomstandigheden is de Freezeway II je ideale metgezel. Krijg je het te warm tijdens de wandeling dan vouw je de lichte jas op om in je rugzak te stoppen. Is het koud en nat dan beschermt de jas je optimaal dankzij de waterafstotende buitenkant en de synthetisch Warmloft donsvulling.

De manchetten, zoom en kraag van de Freezeway II zijn afgewerkt met stretch om de elementen buiten te sluiten. De steekzakken met ritssluiting zijn lekker ruim voor handschoenen, energierepen of andere trailbenodigdheden. Op de mouw vind je het Regatta Outdoors-badge.

Informatie
Het Freezeway II jack is in meerdere kleuren verkrijgbaar, in een dames- en herenuitvoering, bij outdoorwinkels en webshops. Consumentenadviesprijs € 80. Informatie: www.regatta.com.


Haglöfs Roc GTX

Ook het innovatieve Zweedse merk Haglöfs wil mensen inspireren om erop uit te trekken in de winter. Hierbij is de Haglöfs Roc GTX Jacket een absolute aanrader. De robuuste jas met een ademende, 3-laags Gore-Tex constructie zorgt ervoor dat die wind- en waterdicht is. Hij beschermt je optimaal tegen de weerselementen waardoor je er het hele jaar plezier van hebt. Met een waterkolom van 28.000 mm behoort hij tot de beste in zijn soort. Dankzij de ergonomische, technische snit draagt de jas zeer comfortabel.

Je spullen berg je veilig op in de strategisch geplaatste zakken die ook bereikbaar zijn als je een rugzak of gordel draagt. De ritsen zijn gelamineerd en de capuchon kan in combinatie met een helm worden gedragen. De manchetten zijn verstelbaar met klittenband. De jas is met veel oog voor detail gemaakt: zo ga je goed uitgerust op pad bij nieuwe avonturen.

3-laags Gore-Tex
Bij de 3-laags constructie van het jack zijn de buitenstof, het Gore-Tex membraan en de voering aan elkaar gelamineerd. Deze zeer slijtvaste constructie geeft de minst mogelijke wrijving op het Gore-Tex membraan en zorgt ervoor dat je het Roc GTX Jacket probleemloos zwaar kunt belasten. Het materiaal is erg robuust wat fijn is als je een grotere rugzak draagt of langs een rotswand schuurt. De 3-laags constructie zorgt er ook voor dat de jas relatief laag is in gewicht.

Informatie
De Haglöfs Roc GTX Jacket is verkrijgbaar bij outdoorwinkels en webshops. Consumentenadviesprijs € 300. Ga voor meer informatie naar www.haglofs.com.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Regatta & Haglöfs. De ervaring berust steeds op een persoonlijke, eerlijke en oprechte mening. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d