arcona hotels & resorts

Wandelonthaasting bij Arcona Hotels & Resorts

Helaas, een vakantie naar het buitenland zit er momenteel nog niet in. Maar eventjes wegdromen en je inspireren over een volgende bestemming mag wel. Heb je een paar dagen vrij en wil je er graag eventjes tussenuit van zodra het opnieuw mag?  Bij Arcona Hotels & Resorts beleef je gegarandeerd een geslaagde en buitengewone actieve vakantie.   De Arcona groep bezit diverse unieke hotels in Duitsland en eentje in Oostenrijk.

Of je nu de adembenemende natuur van de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk, de charme van de historisch-culturele gehuchten in het prachtige Duitse Thüringer Woud of het bruisende leven van de Duitse Oost- en Noordzeekust wil ontdekken.  Steeds wacht je een perfecte service met uitstekende regionale keuken.

Welk hotel je ook verkiest, steeds is er in de nabijheid een ruim wandelaanbod.  Meer zelf speciaal voor de leden van Wandelsport Vlaanderen vzw bied Arcona Hotels & Resorts je enkele leuke verblijfsarrangementen aan.  Of je nu individueel, met zijn tweetjes of met je familie reist, er wacht je een verblijf vol natuurervaringen, ontspanning en beleving.

De roep van de Kitzbüheler Alpen

Erika Boutiquehotel © Arcona Hotels & Resorts

De Kitzbüheler Alpen worden gekenmerkt door 20 Tiroolse dorpen. Hopfgarten, Kirchberg, St. Johann in Tirol en uiteraard Kitzbühel zelf zijn waarschijnlijk wel de bekendste. Elk dorp heeft zijn eigen charme. Maar vooral de nabijheid van de unieke bergwereld maakt indruk. Een uitgebreid wandelnetwerk met meer dan 1.000 km aan wandelpaden leiden tot de veelbelovende toppen met uitzicht op de Kitzbüheler Alpen. Wilder Kaiser, Hohe Tauern, Loferer of Leoganger Steinberge spreken allen tot de verbeelding, de regio vormt een grote speeltuin voor wandelliefhebbers.

In het hartje van Kitzbühel vind je Erika Boutiquehotel Kitzbühel. Het hotel vormt de ideale uitvalsbasis voor enkele dagen totale wandelonthaasting. Het in Art-Nouveau-stijl gebouwde hotel heeft niet alleen prachtige verhalen te vertellen. Het is één van de meest traditionele en gerenommeerde hotels in Kitzbühel. De flair van de eeuwwisseling worden er gecombineerd met het modernste comfort en een verscheidenheid aan uitmuntende voorzieningen. Na je wandeling kan je er heerlijk ontspannen in de wellness-ruimte. Profiteer nu van een verblijfsarrangement vanaf € 710/persoon. Het verblijfsarrangement omvat:

 • 5 overnachtingen in het tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • 2 snacks
 • gratis gebruik van de wellnessruimte
 • service room voor wandeluitrusting
 • mogelijkheid tot huur van wandelstokken
 • backpack, snack en wandelkaart
 • ruime tuin in het hart van Kitzbühel

Reserveer HIER het verblijfsarrangement van 5 nachten


Het Thüringer wandelparadijs

Wandelen in Thüringen betekent dat je niet om de Rennsteig heen kunt. De, 170 kilometerlange Rennsteig is de oudste langeafstandswandelroute van Duitsland. Het is verbonden met veel geschiedenis, sagen en legenden. In de Middeleeuwen vormde de Rennsteig de grens tussen het Hertogdom Franken en het landgraafschap Thüringen, waarvan oude grensstenen getuigen. De Rennsteig was lange tijd de verbindingsweg tussen bergpassen en oude handelsroutes, waardoor het ook historisch gezien een zeer interessante wandelroute is.

Romantisch hotel Auf der Wartburg © Arcona Hotels & Resorts

De Rennsteig start in Hörschei bei Eisenach, onder andere de geboortestad van de Duitse componist Bach. Vlakbij, gebouwd aan de voet van de Wartburgheuvel ligt het romantische hotel Auf der Wartburg. Sinds 1914 heeft het “Gasthof für fröhliche Leut” talloze gasten gehuisvest. Tegenwoordig is het Arcona Hotels & Resorts Auf der Wartburg een plaats van comfort, rust en opgewektheid. Zevenendertig individueel ingerichte kamers, de meermaals bekroonde “Landgrafenstube” en de vitaliteitsruimte “Jungbrunnen” zullen je weten te betoveren.

Iets verder in cultuurstad Weimar kan je je laten onderdompelen in kunst, muziek, literatuur, architectuur en design. Vanuit het Arcona hotel Elephant kan je je cultureel bezoek uitbreiden met een fascinerende landschapswandeling langs de vallei van de Ilm. Ook het Goethe-wandelpad naar Groβkochberg, de Thüringer Drie-Türme-Weg of een wandeling in de sporen van Luther zijn er populair. 

Verblijven in het Thüringer wandelparadijs kan tijdens een combi-verblijfsarrangement vanaf € 448/persoon. Het verblijfsarrangement omvat:

 • 2 nachten in een tweepersoonskamer hotel Auf der Wartburg
 • uitgebreid ontbijt
 • 1 glas Wartburg schuimwijn
 • begeleid bezoek aan het Wartburg kasteel
 • 2 nachten in standaard tweepersoonskamer Arcona Hotel Elephant
 • uitgebreid ontbijt
 • 1 glas Thuringian Presco
 • horeca voucher ter waarde van € 30
 • wandelkaart

Reserveer HIER het verblijfsarrangement van vier nachten


E-biken en wandelen op het eiland Sylt

E-biking op eiland Sylt @ Arcona Hotels & Resorts

E-biken of wandelen op het eiland Sylt betekent de natuur beleven, je blik laten dwalen en diep ademhalen. Het eiland Sylt, mag dan misschien slechts 40 km lang en 13 km breed zijn, hier leiden de paden je door ongerepte landschappen en over dijken en duinen van het grootste Duitse Waddenzee-eiland. Met de wind in de haren struinend langs een godverlaten strand komt de zilte zeelucht je tegemoet.   

Een bijzondere vakantie-ervaring op het eiland Sylt beleef je in het Arcona Wyn. strandhotel Sylt. Gelegen in de nabijheid van het Brandenburg strand werd het hotel recentelijk vernieuwd in een sportieve en casual stijl. Wyn is het Noord-Friese dialect voor wind. Het hotel doet er alles aan om die wind elke dag te laten wegwaaien, teneinde jullie een ongedwongen, intense en levendige vakantie aan te bieden. Naast een uitmuntende gastvrijheid word je er culinair op je wenken bediend met regionale specialiteiten en verse vis, zodat je innerlijk versterkt weer kan stappen. Verblijven op het eiland Sylt kan reeds vanaf € 975/persoon voor een verblijfsarrangement van zeven nachten.

 • 7 nachten in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • iedere avond een driegangenmenu
 • 5 dagen gebruik van een E-bike voor beide personen
 • 1 uitstap naar de zeehondenbanken en wadwandelen
 • fietskaart
 • 1 ruime picknickmand
 • gratis gebruik van de wellness-ruimte met zicht op de Noordzee
 • afternoon tea in het hotel
 • gratis gebruik van WIFI in het ganse hotel

Reserveer het verblijfsarrangement HIER


Schiereiland Rügen, paradijs voor wandelaars

Hotel Hanseatic Rügen @ Arcona Hotels & Resorts

Wie een onvergetelijke vakantie met wandelingen op het schiereiland Rügen plant, mag zeker het Jasmund National Park niet vergeten. Hier beleef je onvergetelijke indrukken, die worden gekenmerkt door witte krijtrotsen, een blauwe zee en een ongerept, natuurlijk beukenbos. Hoogtepunt in het contrastrijke landschap is de idyllische Herthasee en de Königsstuhl, een prachtige krijtrots van bijna 118m hoog erkend als UNESCO Werelderfgoed. 

Gelegen op een landtong van de populaire badplaats Göhren is Hotel Hanseatic Rügen Villen de ideale uitvalsbasis voor enkele dagen wandelonthaasting. De ruime kamers van dit 4-sterrenhotel kijken allen uit op de adembenemende zee. Daarnaast beschikt het hotel over een wellnesscentrum met een zwembad. Het heeft ook een uitkijktoren met een panoramisch uitzicht op de Oostzee en de bekende krijtrotsen.  Een verblijfsarrangement van 7 nachten kan reeds voor € 574/persoon. Het arrangement omvat :

 • 7 nachten in een tweepersoonkamer met ontbijt op basis van half-pension
 • gratis toegang tot zwembad en wellnessruimte
 • gratis wandelkaart

Reserveer HIER het verblijfsarrangement van zeven nachten.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Arcona Hotels & Resorts. De ervaring berust steeds op een persoonlijke, eerlijke en oprechte mening. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d bloggers liken dit: