Red je borsten met je benen

Dagelijks krijgen 29 vrouwen de diagnose borstkanker te horen. Het is dan ook belangrijk om voldoende in te zetten op preventie. 1 kanker op 3 kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl in acht te nemen. Daarom organiseert Pink Ribbon jaarlijks De Roze Mars.

Neem deel aan De Roze Mars

Bij Wandelsport Vlaanderen vzw hechten we veel aandacht aan voldoende lichaamsbeweging. Daarom zijn we ook trotse partner van De Roze Mars. Dat is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement dat je voor een hele maand aangaat, en waar je vanop eender welke locatie aan kan meedoen. Het doel daarbij is om van 1 tot en met 31 mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. Dankzij wandelinitiatief De Roze Mars kan je met je clubleden verschillende teambubbels vormen en zo, ook vanop afstand, de onderlinge competitiestrijd aanwakkeren.

Hoe inschrijven?

Je kan ervoor kiezen om individueel, in team of met je wandelclub deel te nemen aan De Roze Mars. Je betaalt daarvoor een bijdrage van €10. Groepen en wandelclubs met 5 of meer leden betalen €8 per deelnemer. Inschrijven kan je doen op De Roze Mars-website. Van zodra de inschrijving rond is, krijg je toegang tot het online-platform van  De Roze Mars.

Waarom deelnemen?

Met de nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ maakt Pink Ribbon duidelijk hoe belangrijk preventie is.  Want 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Door deel te nemen aan De Roze Mars werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel. Het ingezamelde geld zal Pink Ribbon voor concrete projecten gebruiken op het vlak van preventie en tijdige opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten.

Stap mee in de strijd tegen borstkanker en voor meer lichaamsbeweging door deel te nemen aan De Roze Mars. Ella Leyers zal als ambassadrice van De Roze Mars 2021 voor extra motivatie zorgen. Ga samen met je clubleden en Ella de uitdaging aan, schrijf jullie in en zet de hele maand mei dagelijks 10.000 stappen.

About the author

%d bloggers liken dit: