Help ik moet plassen!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: hoge plasnood tijdens het wandelen! Maar, natuurlijk is er niet meteen een toilet in de buurt? Mannen kunnen zich nog beredderen achter de één of andere boom. Maar wij vrouwen … en nu vooral in deze Corona-tijden … o wee.

Staand plassen? UIXI, de redding voor iedere vrouw in plasnood

Neen, heren, dit item is niet voor jullie bedoeld! Staand plassen is geen exclusiviteit meer voor mannen, want dankzij de UIXI plastuit kunnen ook vrouwen staand plassen. Waarom vrouwen dit zouden doen? Wel, daar zijn best wat goede redenen voor. We hebben allemaal wel al eens te maken gehad met vuile toiletten of met lange wandeltochten, waar geen toiletten te bespeuren zijn. Hoeveel vrouwen zijn er niet die onderweg te weinig drinken uit schrik tijdens de wandeling te moeten plassen en geen toiletten op het parcours te vinden? Met de UIXI plastuit hoef je je niet meer in te houden en kan je op eender welk beschut plaatsje al staand je broek open ritsen, de plastuit goed plaatsen en plassen. Geen blote billen meer in de velden of achter een struikje in het bos!

Uitgetest

Eerlijk, de eerste keer kost het je wel wat moeite om je op je gemak te voelen met de UIXI plastuit in de hand. Voor de zekerheid werd het dan ook veilig thuis getest, want een ongelukje is zo gebeurd. Of toch niet? Het is wat wennen, want daar sta je dan met je broek nog aan en enkel je rits geopend. Ik volg de instructies die me gegeven zijn: schuif je ondergoed opzij, plaats de UIXI plastuit met het smalle deel naar voor en hou deze iets naar beneden gericht. Druk de bovenkant van de plastuit (zodat er niks langs kan lopen) goed aan, hou je benen gesloten, ontspan en plassen maar.

UIXI plastuit

Het eerste gevoel is raar en ik denk “Help, ik plas in mijn broek,” maar dit blijkt absoluut niet zo te zijn. Alles loopt netjes in het toilet en na gebruik schud je de UIXI plastuit droog en berg je deze op in het voorziene zakje. In principe heb je geen wc-papier meer nodig: met de UIXI plastuit veeg je de druppels weg. Daarna even schudden en dankzij de hoogwaardige kunststof waaruit mijn plasnood vervaardigd is, blijft er geen vocht achter. Blijven testen is de boodschap, want ik merk dat je je toch vrij zeker moet voelen vooraleer je ook in de vrije natuur rustig staand gaat plassen. De plastuit gaat vanaf nu mee in de rugzak en alleen al het idee dat je de UIXI mee hebt, is fijn. Ongegeneerd zoals mannen het doen, lukt nog niet, maar op een rustig plekje gaat het prima.

Hygiënisch?

De UIXI plastuit is herbruikbaar, maar daarom niet minder hygiënisch. UIXI is gemaakt van polymeren met een zeer hoge dichtheid. Hierdoor kunnen er geen restjes en geuren achterblijven en zullen bacteriën zich niet kunnen hechten. Hoe vaak je de UIXI plastuit ook gebruikt, hij blijft schoon en hygiënisch. UIXI steriliseren? Dat kan gemakkelijk door deze even in kokend water te leggen.

Waar verkrijgbaar?

De UIXI plastuit is verkrijgbaar in diverse hippe kleurtjes en steeds geleverd met een handig waterdicht en wasbaar opbergzakje. Bestellen kan je via onze wandelwebshop voor de prijs van € 19,95 + verzendkosten.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met UIXI. De ervaring berust steeds op een persoonlijke, eerlijke en oprechte mening. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d bloggers liken dit: