deuter

deuter, kwaliteit in rugzakken sinds 1898

Wandelen is de meest efficiënte en prettige manier om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd ook nog je conditie te verbeteren. Of je nu elke dag met de hond gaat wandelen of een paar keer per week een stevige avondwandeling maakt, wandelen is goed voor lichaam én geest. Trek je wandelschoenen aan, pak je rugzak in en ga lekker naar buiten!

Al sinds 1898 staat het merk deuter voor kwaliteit in rugzakken voor wandelen, fietsen, trekking, sporten, sneeuwsport, kamperen en meer. Het geliefde merk uit het Duitse Gersthofen heeft alles in huis zodat jij jouw spullen op een comfortabele, praktische en stijlvolle manier kan meenemen. Of het nu een wandeling, dagtocht, fietsavontuur of een meerdaagse tocht is, deuter heeft voor elke activiteit een passende rugzak!

Ik ga wandelen en neem mee…

Voor wandelen heb je niet zoveel nodig. Met een paar comfortabele wandelschoenen en goed zittende kleding kom je al een heel eind. Maar, er is meer dat het wandelen nóg plezieriger kan maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een comfortabele rugzak voor al je spullen?

deuter

Naast het opbergen van diverse spullen, brengt het dragen van een rugzak veel voordelen met zich mee. Zo kan je, afhankelijk van het formaat, veel gewicht kwijt. Een rugzak heeft verschillende vakken waardoor je je spullen, zoals snacks, een telefoon en drinkfles goed kan scheiden. Verder verbetert het dragen van een rugzak je houding. Wanneer je het gewicht gelijkmatig over de schouders, heupen en rug verdeelt, vermindert het de kans op het ontwikkelen van rug- of nekklachten.

Afgestemd op jouw lengte, pasvorm en wensen

Voor een dag op kantoor neem je je laptop en documenten mee; tijdens een wandeling neem je eten, drinken en wellicht extra kleding mee. deuter’s verschillende formaten rugzakken houden rekening met jouw uitrusting! Als je met de fiets naar kantoor gaat, hecht je wellicht belang aan een lichtgewicht tas en een handig formaat, terwijl een praktische indeling en een hoog draagcomfort belangrijk zijn tijdens een wandeling.

Afhankelijk van de wensen kunnen pasvorm of volume van een rugzak doorslaggevend zijn. deuter heeft rugzakken van 5 tot 75 liter, zodat je alles kan opbergen wat je nodig hebt voor onderweg. Daarnaast ontwikkelen ze bij deuter rugzakken met diverse features, zoals heupvinnen, een helmhouder en verstelbare ruglengte. Verder heeft deuter rugzakken speciaal voor vrouwen, aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Zelfs kleine fanaten vanaf twee jaar vinden bij deuter een perfecte match!

Jouw rugzak correct afstellen

Je hebt een rugzak gekocht, leuk! Het correct afstellen van de rugzak kan het draagplezier vergroten. Wanneer de rugzak is afgesteld, wordt het makkelijker te dragen. Met andere woorden, modellen met een verstelbare ruglengte en binnenframe moeten op de juiste positie worden ingesteld. Als je een rugzak correct aanpast, moet je de banden  van de heupgordel strakker maken voor meer lastoverdracht of juist losser maken voor meer bewegingsvrijheid, afhankelijk van het terrein. Vergeet niet om de rugzak altijd correct in te pakken! Een combinatie van al deze factoren leidt tot een comfortabele draagervaring. Een onnauwkeurige afstelling doet de voordelen van een goed rugsysteem teniet.

Zo pak jij je rugzak het beste in!

Bij alle activiteiten van, via ferrata beklimmingen tot ski toures tot fietstochten en wandelingen, gaat het niet alleen om wat je inpakt, maar ook om hoe je het inpakt. deuter geeft een aantal handige tips.

  • Neem zo min mogelijk, maar zoveel als nodig mee.
  • Het zwaartepunt van jouw rugzak moet zich dicht bij jouw lichaam bevinden en indien mogelijk op schouderhoogte. Op deze manier bevindt de rugzak zich altijd boven het eigen zwaartepunt van het lichaam en trekt het niet terug tijdens het dragen.
  • Plaats zware items dicht tegen het lichaam.
  • Zorg in het algemeen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling, vooral bij zijvakken.

Ga jij op meerdaagse hiking trip of een dagtrip skiën? Gebruik deuters handige paklijsten, zodat je niks belangrijks vergeet!

Klassieker op en top

Futura 25 SL: lichtgewicht en functioneel, speciaal aangepast voor een vrouwenlichaam

De lichtgewicht en functionele Futura 25 SL van deuter is speciaal aangepast aan de anatomie van een vrouwenlichaam. Met een kortere rug, smallere schouderbanden en conisch gevormde heupvinnen zit deze SL rugzak comfortabel op de rug. Het nieuwe Aircomfort rugsysteem met mesh in een nieuwe stijl zorgt voor maximale ventilatie van de rug tijdens sportieve wandeltochten. De Futura 25 SL zit boordevol praktische features, waaronder twee elastische zijvakken, een afneembare regenhoes, een binnenvak voor waardevolle spullen en een voorvak met organiser. Met een inhoud van minimaal 22 liter heb jij genoeg plek voor een lunchbox, drinkfles, deken, een spelletje en wat je allemaal nog meer meeneemt voor een dagje in de buitenlucht.

Deze Futura rugzak is gemaakt van een garen dat voor 50% gerecycled is, wat gelijkstaat aan 12% minder CO2 uitstoot. Het hoofdmateriaal is ook nog eens 100% bluesign® gecertificeerd. Bluesign® is ’s werelds strengste standaard op het gebied van milieubescherming, beroepsveiligheid en consumentenbescherming in de textielindustrie. En net zoals alle deuter rugzakken, is ook de Futura 25 SL volledig vrij van PFC.

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met deuter. De ervaring berust steeds op een persoonlijke, eerlijke en oprechte mening. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d