Lowa Simply More

Alsof je in een zachte, leren fauteuil zakt. Dat is het gevoel dat je krijgt als je een LOWA schoen aantrekt. LOWA produceert niet zomaar hoogwaardige outdoorschoenen, maar combineert de liefde voor de natuur met innovatieve technologieën. Hiermee probeert het schoenenmerk de verwachtingen van outdoorliefhebbers telkens te overtreffen. Al meer dan 90 jaar staat LOWA garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort en de hoogste kwaliteit. ‘Simply more…’ is een slogan die LOWA al vele jaren begeleidt en staat voor wat LOWA in essentie betekent: het streven naar ‘simply more…’!

Hoe het ooit begon

In het Duitse dorp Jetzendorf start Lorenz Wagner (zie je waar de naam ‘LOWA’ vandaan komt?) in 1923 met de productie van bergschoenen het bedrijf LOWA. Lorenz, zoon van een schoenmaker, had een enorme passie voor schoeisel en bovendien de vaardigheden van een echte vakman. Hij spendeerde maanden aan het verbeteren van leesten, modellen en zolen. Lorenz was een echte perfectionist, en een schoen was niet af voordat de pasvorm en functionaliteit helemaal perfect waren. Hij koos de beste materialen en zoolconstructies voor zijn schoeisel. Het resultaat waren stevige, comfortabele en bovendien zeer duurzame schoenen.

LOWA is nooit vergeten hoe het ooit begon en alles wat ze tegenwoordig doen, wordt getoetst aan de drie belangrijkste waardes: de beste kwaliteit, een perfecte pasvorm en innovaties op elk gebied. Wat LOWA keer op keer drijft? De uitdaging om de perfecte schoen te ontwikkelen voor elke outdooractiviteit! Of je nu een korte wandeling maakt, een meerdaagse tocht door de bergen of een 8000’er beklimt, je kunt volledig op je LOWA’s vertrouwen!

walking-magazine

LOWA leeft met en van de natuur

LOWA gaat zorgvuldig om met hulpbronnen en waar mogelijk gaat het merk zelfs verder dan de wettelijke vereisten, om zo het milieu en de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen. De materialen en apparaten, die qua vorm en functie geschikt zijn voor speciale, soms zeer veeleisende gebruiksomstandigheden, moeten niet alleen duurzaam en robuust zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu en de gezondheid. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het eindproduct, ook de productie moet plaatsvinden onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft LOWA verschillende maatregelen genomen, waaronder:

Herbebossing van de Beierse bergbossen

Het creëren en herstellen van het waardevolle ecosysteem van de bossen, dat leefruimte biedt aan talrijke dieren en planten, staat centraal bij de herbebossing van LOWA. Bos slaat drinkwater op en filtert het, reinigt de lucht van schadelijke stoffen, voorkomt erosie, overstromingen, aardverschuivingen en lawines en levert voedsel en hernieuwbare hulpbronnen. Het LOWA team plant ieder jaar meer dan 500 nieuwe bomen.

Gerecycled papier voor intern gebruik

Op kantoor probeert LOWA het papierverbruik zoveel mogelijk te beperken. Volledig papierloos werken is nog niet mogelijk, maar voor noodzakelijke afdrukken gebruikt het merk gerecycled papier met het Blaue Engel keurmerk. Dit papier wordt voor 100% van oud papier gemaakt.

Verzolen van LOWA schoenen

Alles wat waarde heeft kan gerepareerd worden. LOWA houdt hierbij de circulaire visie in gedachten: als een schoen nog goed te herstellen is, dan is het zonde om deze weg te gooien. Deze schoenen krijgen dus gewoon een nieuwe zool, zodat ze weer perfect in orde zijn voor het volgende avontuur.

100% Made in Europe

Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, ontwikkelt en produceert LOWA volledig in Europa. Daarbij gebruikt het merk ook nog eens enkel Europese grondstoffen. Dagelijks werken ruim 2250 medewerkers aan het ontwerpen en produceren van de beste schoenen. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat, sluiten ze geen compromissen bij het uitkiezen van de materialen. Dat kan ook niet, want LOWA garandeert niet alleen een optimaal comfort, maar ook veiligheid en duurzaamheid.  

RENEGADE

Échte LOWA klassieker
walking-magazine

Ontstaan in 1996 en nu, meer dan 20 jaar later, nog steeds een van de klassiekers van LOWA: de RENEGADE. Deze wandelschoen uit de All Terrain Classic collectie is multifunctioneel en eigenlijk altijd te dragen. Ga je de Vierdaagse lopen, wandel je elke dag met je hond of zoek je een stevige schoen voor een heerlijke wandeltocht? De RENEGADE past perfect!

Zowel bij drukke dagelijkse bezigheden als bij een wandeltocht op gebaande paden biedt de RENEGADE alles wat je nodig hebt voor een optimaal loop- en draagcomfort. Om de veelzijdigheid van de schoenen zo veel mogelijk te kunnen benutten, heeft LOWA een stevige upper van nubuck leer met suède splitleer gecombineerd met een unieke zoolconstructie en andere technische features. De perfecte pasvorm overtuigt vanaf het eerste moment dat je deze wandelschoenen aantrekt!

INNOX

Sportief, dynamisch en stijlvol
walking-magazine

Met de INNOX PRO GTX van LOWA verleg je grenzen! En dat niet alleen, het model voldoet ook nog eens 100% aan de hoge eisen van buitensporters én mag absoluut gezien worden. Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel en lichtgewicht, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten.

De flexibele en sportieve INNOX PRO GTX is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die meebeweegt met elke beweging en maximaal draagcomfort biedt. De direct aangespoten tussenzool van LOWA DynaPU® zorgt voor een optimale demping en de innovatieve LOWA MONOWRAP® en de Soft Stabilizer stabiliseren elke stap. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoen.

De INNOX PRO GTX is verkrijgbaar in een heren- en een damesversie, zowel in een MID als een LO uitvoering.

Meer informatie over LOWA en diens collectie? Ga dan naar www.lowa.be.

About the author

%d bloggers liken dit: