Uitgetest LOWA INNOX PRO GTX MID

De LOWA INNOX PRO GTX is veelbelovend, een multifunctionele allrounder perfect geschikt voor verschillende activiteiten, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten. De schoen behoort bovendien tot de collectie All Terrain Sport-modellen van LOWA, die een uitstekende dynamiek en een optimaal comfort garanderen. Aantrekken die schoenen! Vele kilometers werden afgemaald om de schoenen aan een grondige test te onderwerpen. Benieuwd naar het resultaat?

Als recreatieve wandelaar past de INNOX PRO GTX MID alvast perfect bij mijn wandelprofiel. Verschillende terreinen en ondergronden kleuren meestal mijn wandelingen: verhard, onverhard, vlak of heuvelachtig door bossen, duinen en velden. Wandelingen met het gezin aangepast aan het tempo van de kinderen maar ook vaak wandelingen tussen 10 en 20 km aan een steviger tempo. Een multifunctioneel model is dus zeker welkom!

De INNOX PRO GTX MID scoort alvast met een goede pasvorm, de schoen sluit soepel aan rond de voet, de enkel zit mooi ingesloten en krijgt een goede steun. De schoen valt ook meteen op door zijn slanke leest en elegante look. Altijd fijn voor een wandelschoen, zeker voor dames. Wist je dat de damesschoenen bij LOWA op een speciale damesleest gemaakt worden waardoor ze perfect zijn aangepast aan de anatomie van een vrouwenvoet? Dit kunnen we alleen maar toejuichen!

Het draagcomfort is vanaf het eerste moment geweldig. De schoen heeft een opvallend zacht voetbed en sluit soepel aan rond de voet en dit zonder in te boeten aan steun. Ik heb nog maar weinig wandelschoenen ervaren die meteen, bij de eerste stap zo’n comfortabel gevoel geven. Een inlooptijd was zelfs niet nodig! Op geen enkel moment zijn drukpunten waarneembaar, van blaren geen spoor… Zijn zeer licht aan de voet en daardoor bijzonder dynamisch, de voet kan soepel afrollen en de demping zit goed. Een echt pluspunt om dit te ervaren bij een hogere wandelschoen. Je snapt meteen ook het allround karakter van deze schoen!

Het aantrekken van de veters gaat verrassend goed. Zonder enige moeite kan je ze strak aantrekken. Zorgen op geen enkel moment voor wrijving of druk.
De schoen werd uitgetest op verschillende ondergronden, hard en onverhard. Ook op natte ondergronden blijft de schoen een goede grip vertonen. Voldoet aan de verwachtingen.
Ondanks het soepele en dynamische karakter van de schoen, zorgt deze toch voor goede stabiliteit tijdens het stappen, ook op oneffen ondergronden.

Conclusie

De INNOX PRO GTX MID is een wandelschoen voor iedereen die houdt van een variatie aan outdooractiviteiten: wandelen, fietsen, buitenactiviteiten met (klein)kinderen,… De schoen lost de verwachtingen in en past perfect binnen het All Terrain Sport-segment van LOWA. Op wandelvlak kan de schoen heel wat aan: avontuurlijke tochten op onverharde paden, kilometers malen tijdens een citytrip of voor snelle stappers die vooral een soepele voetafrol belangrijk vinden. Ook wandelingen in heuvelachtige gebieden kan de schoen perfect aan. Regenweer, drassige weilanden, een plas meer of minder… dankzij de waterdichte en ademende GORE-TEX voering blijven je voeten heerlijk droog.

Technische info

Materiaal: Robuuste kunststofmelange, die met elke beweging meebeweegt en voor maximaal draagcomfort zorgt.
Zool: Direct aangespoten tussenzool van LOWA DynaPU® zorgt voor een optimale demping en de innovatieve LOWA MONOWRAP® en de Soft Stabilizer stabiliseren elke stap.
Waterdichtheid: Ademende en waterdichte GORE-TEX voering.

Zowel verkrijgbaar voor dames als heren.
Adviesverkoopprijs: € 189,95 – ook verkrijgbaar in laag model € 169,95
Meer info: www.lowa.be

About the author

%d bloggers liken dit: