Uitgetest Salomon X ULTRA 4 GTX

Op zoek naar een lichte en wendbare schoen met toch veel stabiliteit en grip? Dan zit je met de X ULTRA 4 GTX van Salomon zeker goed. Wij gingen met de schoenen op stap en wandelden heel wat kilometers op verschillende ondergronden. Lees onze ervaring in onderstaande review.

Salomon is een echt outdoormerk waarbij buitensporten in de natuur centraal staan. Naast running en trailrunning besteden ze ook veel aandacht aan wandelschoenen. Wat dit merk typeert? Schoenen met een sportieve look, een dynamisch karakter en heel wat techniciteit. Ook de X ULTRA 4 GTX mag opnieuw gezien worden! Het model is bovendien verkrijgbaar in een laag en hoog model, zowel voor dames en heren in verschillende kleuren.

De schoen voelt meteen goed aan, de voet zit mooi ingesloten en krijgt een zeer degelijke ondersteuning. De schoen is licht in gewicht, goed wendbaar en zorgt voor een aangenaam draagcomfort. Denk zeker niet dat licht betekent dat de schoen daarom inboet aan stevigheid. Het nieuwe ADV-C-chassis richt zich op de gewrichten aan de buitenkant van de voet om de stabiliteit te optimaliseren. De constructie is dan ook een stuk stijver dan bij een trailrunningschoen.

Op verhard terrein is dit duidelijk merkbaar, hier voelt de schoen wat minder dynamisch aan. We merken dat de schoen op zijn best is op onverhard terrein en dan mag het terrein best wel ruw en heuvelachtig zijn. Ook de Contagrip® MA-buitenzool levert hier goede prestaties en ontgoochelt niet. De X ULTRA 4 GTX zorgt voor een prima bescherming van de voet, zo is er bijvoorbeeld aan de voorzijde van de schoen een stevige rubberen stootrand voorzien.
Het lage model beschikt over het Quicklace™-vetersysteem van Salomon. Heel handig in gebruik, de veters trek je gemakkelijk in een keer aan en uit. Het resterende koordje berg je op in een kleine elastische pocket bovenaan de schoen. Ook het gebruik van Gore-Tex is een echt pluspunt. Regenweer, modder, plassen, nat gras, … het is fijn als je gewoon probleemloos kan doorstappen. Gore-Tex is zowel ademend en waterdicht, waardoor je voeten droog blijven zowel van buiten- als binnenuit.

Prijs: X ULTRA 4 GTX € 150 (laag) – € 170 (mid)
Info: www.salomon.com

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Salomon. De ervaring berust steeds op een persoonlijke, eerlijke en oprechte mening. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d bloggers liken dit: