De Eifelsteig en zijn partnerwegen

De Eifelsteig wandelen is 313 km lang genieten van het mooiste van de Eifel. De Premiumwanderweg tussen Aachen-Kornelimünster en Trier weet wandelaars vooral te inspireren door het gevarieerde landschap. Naast afwisselende wandel- en zandpaden bieden de 15 dagetappes van de Eifelsteig eveneens prachtige uitzichten en boeiende natuurelementen.

De Eifelsteig, doet zijn motto “waar rotsen en water je vergezellen” alle eer aan. Vanuit het vlakke noorden bij Aachen stap je via het heidegebied van de “Hohes Venn” door het rotsachtige Rurtal. Hierna wacht het “Nationaal Park Eifel”, waarna je via de kalk- en de vulkanische Eifel en de rivieren Lieser en Kyll wandelt tot de Zuidelijke Eifel. Trier, de oudste stad van Duitsland vormt het eindpunt.

Ontdek de partnerwegen!

De zogenaamde partnerwegen van de Eifelsteig laten je nog veel meer ontdekken. De meeste van deze paden zijn dagtochten met hetzelfde begin- en eindpunt, zoals de 9.7 km lange Struffeltroute. Deze zijtak van de Eifelsteig ligt in het Duits-Belgische natuurpark Hohes Venn-Eifel, bij het plaatsje Roetgen vlakbij de grens met België. Ook voor gezinnen met kinderen is deze wandelroute een aanrader. Je komt voorbij het watertoevoergebied der Dreilägerbachtalsperre. Hoogveengebied, weiden en bossen wisselen elkaar af. Hoogtepunt van de wandeling is de Struffeltkopf, een heidegebied met een mythische en idyllische sfeer.

De Burchtenroute loopt van Hellenthal naar Blankenheim en is een mooie wandelroute van zo’n 21 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden kom je onderweg diverse middeleeuwse burchten tegen.

In het zuiden van de Eifel groepeerden 14 partnerwegen zich onder de naam Vulkaneifel-Pfade. Net als de Eifelsteig zelf voldoen ze aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen. Allen zijn uniform gemarkeerd en bewegwijzerd met het respectievelijke logo. Het Maren-Pfad, 31 km lang leidt je naar zeven maren (kratermeren).  Het Vulkamaar-Pfad dat zich volledig ontplooit in het dal van de Lieser komt onder andere voorbij het Meerfeld. Het is het grootste bergkratermeer van de Eifel en het enige ten noorden van de Alpen.

Gastvriendelijke accommodaties voor wandelaars

Langs de Eifelsteig en de partnerwegen liggen meer dan 50 hotels, vakantiewoningen, jeugdherbergen en campings die alles bieden wat een wandelaar belangrijk vindt: van een vroeg ontbijt tot bagagevervoer. Andere accommodaties die iets verder van de route liggen, bieden transfers naar de instappunten aan.

eifelsteig
Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, 54595 Prüm, Tel. 06551-96560, info@eifel.infowww.eifel.info/nl
Meer informatie: www.eifelsteig.de/nl

About the author

%d bloggers liken dit: