Kwaliteitswandelen in het hart van Westfalen

Trek je wandelschoenen aan en ontdek een van de mooiste Duitse wandelregio’s: het Paderborner Land. Een regio vol verrassende landschappen, boeiende plekjes, een spannende geschiedenis, gezonde natuur en een eerlijke streekkeuken. Maar ook talrijke kwaliteitswandelroutes en vriendelijke gastheren, vormen van het Paderborner Land de ingrediënten voor een geslaagde wandelvakantie.   

Wandelen bij de waterbronnen

Wat denk je van een Eisenbahn-ervaring op de Viaduct wandelweg in Altenbeken? Of heb je zin in een unieke panoramawandeling langs het Paderborner plateau? De Paderborner Höhenweg laat je over een afstand van 21 kilometer de schoonheid van het Beketal ervaren. Ook de Eggeweg biedt alles wat het wandelhart sneller laat slaan.  De Duitse wandelbond was zo enthousiast over het Paderborner Land, dat de regio in juni 2015 fungeerde als decor voor de 115ste Duitse Nationale Wandeldag.  Meer dan 30.000 actieve wandelaars uit heel Duitsland ontdekten de populaire regio onder het motto ‘ Wandelen bij de waterbronnen ‘

Vijf kwaliteitswandelroutes

Het Paderborner Land telt inmiddels vijf bekroonde kwaliteitswandelroutes.  Ondermeer de Paderwanderung startend vanuit Paderborn-stad en het historische Sennegemeinde Hövelhof wandelpad trekken al jaren wandelliefhebbers aan.  Op de 12 kilometer lange Paderwanderung maak je niet alleen kennis met de korste rivier van Duitsland. Midden het stadscentrum kom eveneens voorbij een unieke natuurfenomeen: de 200 waterbronnen van de Pader. De historische wandelweg in Hövelhof daarentegen is een thematische wandelroute die zich richt op de ontwikkeling van een nog vrij jong heidelandschap.

Of je nu natuurliefhebber , occasionele of actieve wandelaar bent: er valt altijd wel iets te beleven tijdens uw wandelvakantie in het Paderborner Land!

Touristikzentrale Paderborner Land e.V, Koningstraße 16, 33142 Büren
Tel. +49(0)5251 3088111, info@paderborner-land.de – www.paderborner-land.de/nl

About the author

%d bloggers liken dit: