Word Wandelexpert!

Ben jij ook een fervente wandelaar en geboeid door de wandelsport? Wil je je graag verder verdiepen in alle facetten van het wandelen? Of heb je interesse om in de toekomst wandelgroepen te begeleiden of wandelinitiaties te geven? Dan is de cursus Initiator Wandelen van de Vlaamse Trainersschool zeker iets voor jou!

Goed opgeleid

Wandelen zit in de lift, is hip en wordt overal opgepikt als dé sport om fit en gezond te blijven. Bovendien zorgt de gezonde buitenlucht voor een extra dimensie, want ook de geestelijke gezondheid gaat erop vooruit. Wandelgroepen worden opgericht, Start to Walk-sessies worden opgestart, belevingswandelingen zijn aan een opmars bezig en de vraag naar goed opgeleide wandeltrainers/begeleiders/experten groeit. Dit heeft Wandelsport Vlaanderen vzw de laatste tijd duidelijk gemerkt aan de interesse in de opleiding Initiator Wandelen.
En plots was daar Corona… ook voor deze opleiding moesten heel wat aanpassingen gebeuren: lessen werden opgeschort, docenten moesten online lesgeven, examens werden online afgenomen, … Dit heeft van de deelnemers en docenten heel wat flexibiliteit gevraagd, niet eenvoudig maar wel straf dat het gelukt is. Twee opleidingen worden verder afgewerkt na de zomer en dit najaar start ook nog een nieuwe opleiding op. We hopen dat deze eindelijk weer op de normale manier kan doorgaan met fysieke lessen waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Voor deze nieuwe opleiding zijn nog plaatsen vrij, inschrijven is dus de boodschap!

Erkend diploma

“Een pittige opleiding,” horen we vaak bij de cursisten. En inderdaad, je moet er wat voor over hebben! Maar de beloning is des te groter: een pak ervaring, boeiende informatie en je leert gelijkgestemde zielen kennen. De opleiding omvat in totaal 62 lesuren met o.m. vakken zoals letselpreventie, EHBO, reanimatie, kaart en kompas, gps, start to walk, groepswandelingen, wandelingen met vrije start, materiaalkennis,… Een flinke portie bagage, waar je direct in de praktijk mee aan de slag kan! Als je slaagt voor de examens en de stage, dan ontvang je bovendien een erkend trainersdiploma van de Vlaamse Trainersschool.
Ben je klaar om wandelexpert te worden? De opleiding start op 4 september 2021 en vindt plaats in Sport Vlaanderen Herentals. Kan je dit najaar niet meer aansluiten bij de opleiding, niet getreurd! In 2022 vliegen we er weer in met een opleiding in Gent en Herentals. Hopelijk tot snel!

Info

Alle info en lesdata voor 2021 vind je op www.wandelsportvlaanderen.be of mail naar sport@wandelsport.be voor meer info. De inschrijvingen verlopen via de Vlaamse Trainersschool op www.sport.vlaanderen/vts.
De prijs voor de opleiding bedraagt €185. Ben je lid van Wandelsport Vlaanderen vzw, dan betaalt de federatie de helft van je inschrijfgeld terug als je slaagt voor de opleiding. Informeer zeker ook eens bij je eigen wandelclub, sommige clubs betalen je zelfs het resterende bedrag terug. In heel wat gemeenten krijgen sportclubs namelijk subsidies voor hun gediplomeerde trainers/begeleiders.

About the author

%d bloggers liken dit: