Proficiat, Vlaanderen Wandelde Lokaal met succes

Het was zondag 27 juni 2021, een hoogdag voor de wandelsport. Na een zeer moeilijke 15 maanden door de Covid19 – pandemie, mag en kan er terug meer. De versoepelingen en de gunstige Covid – cijfers zetten het licht op groen. De gemeenten en de wandelclubs werkten samen, en zo kon er officieel gestart worden. Eindelijk!

Men had een zeer ruime keuze, ruim 100 locaties in Vlaanderen. Ideaal wandelweer, maar toch met lokale onweersbuien. En vanaf nu zonder reservaties, wel nog coronaproof. Enkele regels moeten nog gevolgd worden. Deze basisregels kent normaal gezien iedereen. Voorlopig “het nieuwe normaal”. Men mag met 8 personen aan tafel – met meer buiten samen wandelen enz.

Vele wandelaars, hebben zondag hun wandelschoenen aangetrokken. Vele positieve reacties, vooral dat er zoveel keuze was, en de “massa” gespreid werd. Top, ook een dankjewel aan de vele vrijwilligers. Overal zoveel mogelijk buiten, met mondmasker aan, constant ontsmetten, het is niet zoals vroeger… Maar zeker niet slechter. De tijd van overvolle zaaltjes, zal nog niet direct van toepassing zijn.

In Oud-Heverlee (Wandelclub WSP Heverlee-Leuven) was het ankerpunt voor deze hoogdag. Daar was de directie, voorzitter, bestuursorgaan en medewerkers WSVL aanwezig. Ook :  Vlaams minister van sport Ben Weyts, Vlaams minister van volksgezondheid Wouter Beke, de burgemeester van Oud-Heverlee Bart Clerckx, en Regi Penxten (dj – muziekmaker) waren uitgenodigd. Regi is de wandelambassadeur voor Wandelsport Vlaanderen vzw. Hij wandelt dagelijks en wil zijn voetje (niet zijn handjes) bijdragen om deze fantastische gezonde sport te promoten (meer info in het volgende Walking Magazine – vanaf nu reeds de actie REGI2021 #iedereenwandelt)

De start is met succes geslaagd. Iedereen tevreden, voor de eerste maal. En nu met zijn allen de clubs steunen, breng je familie en vrienden mee. Wandelen coronaproof in de natuur. Iedereen Welkom bij Wandelsport Vlaanderen. Lid worden kan. Men is na 27/06 ingeschreven als lid tot einde 2022. Doen en genieten!

Nogmaals dankjewel allemaal!

About the author

%d