Uitgetest VAUDE Magus 20

Een rugzak die je naast het wandelen ook kan inzetten tijdens je reizen of voor dagelijks gebruik? Dat kan volgens VAUDE perfect met deze sportieve Magus 20. Wij gingen op stap en deden de test. Het draagcomfort, de ventilatie en opbergruimte waren daarbij de belangrijkste criteria.

De lichte, compacte dagrugzak valt meteen in de smaak dankzij het mooie design. De rugzak zit onmiddellijk heel comfortbel en kan perfect aangepast worden op het lichaam. Het ventilatiesysteem doet prima zijn werk, is compact op de rug en helemaal niet storend. Ook de schouderbanden zijn compact en zitten erg comfortabel. De rugzak heeft een groot opbergvak dat makkelijk opengeritst kan worden. Handig dat je de rits ver kan openen, zodat je ook makkelijk aan het materiaal onderin de rugzak kan. Verder is er binnenin nog een opbergvakje tegen de rugzijde, handig om bijvoorbeeld documenten in weg te steken. We missen hier bovenaan wel een afsluitbaar vakje om zaken zoals sleutels, smartphone en portefeuille in op de bergen. Aan de buitenzijde van de rugzak is wel nog een afsluitbare ruimte met rits voorzien. Verder beschikt de rugzak aan de buitenzijde ook nog over twee mesh zijvakken: ze zijn goed elastisch en voldoende groot om bijvoorbeeld drinkflessen in mee te nemen, zeker een meerwaarde. Een bijkomende troef is de meegeleverde regenhoes, die in het hoofdvak opgeborgen zit.

Productinfo: De Magus 20 beschikt over het ventilerende Aeroflex 3D-draagsysteem, wat een garantie is voor een hoge mate aan bewegingsvrijheid en tegelijkertijd wordt de rug optimaal geventileerd. Dankzij de ergonomisch perfect aangepaste ErgoShape schouderbanden heb je een aangenaam draagcomfort en ook deze beschikken over uitstekende ventilerende eigenschappen. Verder heeft de rugzak ook een aanpasbaar heup- en borstbandje en zijn er compressiebandjes voorzien. De rugzak draagt het VAUDE Green Shape-label en is dus duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Het robuuste 600 D polyester-basismateriaal van de Magus 20 bestaat voor de helft uit gerecyclede PET van oude drinkflessen.

Inhoud: 20 liter, Gewicht: 720 gram
Prijs: € 80,00
Info: www.vaude.nl

About the author

%d bloggers liken dit: