10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober staat Vlaanderen in het teken van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid – Samen Veerkrachtig. De perfecte gelegenheid voor Wandelsport Vlaanderen en Te Gek!? om de handen in elkaar te slaan en tientallen Te Gekke Wandelingen te organiseren.

Te Gekke Wandelingen

Bewegen is noodzakelijk om fysiek gezond te blijven maar heeft ook heel wat psychische voordelen. Zo verbetert wandelen (en bewegen in het algemeen) niet alleen je humeur, het vermindert ook stress, depressieve klachten en angst! Daarom ging Te Gek!? een samenwerking aan met Wandelsport Vlaanderen vzw om iedereen op te roepen om de (wandel)schoenen aan te trekken. Dit doen we onder de vorm van tientallen Te Gekke Wandelingen.

Samenveerkrachtig

Elk jaar van 1 tot 10 oktober is de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid een vaste stip in de agenda. Tien dagen lang staat onze psychische gezondheid en onze veerkracht centraal onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’  Dit jaar zet de campagne in op ontmoeting en verbinding. Want dat is één van de dingen die we in deze uitdagende na-coronatijden zo hard nodig hebben. Hoe?  Door beide elementen samen te brengen op vijf unieke natuurwandelingen verspreid over het Vlaamse landschap.

Op de vijf wandelingen kan je SAMEN op stap gaan! Want wandelen is elkaar ONTMOETEN: jezelf, de natuur en de wandelaars om je heen. Langsheen de wandelomlopen staan her en der enkele zitbankjes opgesteld.  Ideaal om er rustig te gaan zitten en een babbeltje te slaan met je mede-wandelaars. Want een babbel zorgt voor VERBINDING: kan deugd doen, brengt je een klein geluksmoment en kan absoluut het verschil maken.  

Doe jij ook mee !?

Een overzicht van de vijf wandelingen vind je HIER 

About the author

%d