Zorgeloos wandelen met je baby

Wandelen is een prachtige sport. Je komt op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest of je loopt voor de tiende keer langs je favoriete plek. Het waar maakt niet zo heel veel uit. Wel hoe je het beleeft. Inspannen wordt ontspannen. Maar wie (groot)ouder wordt, begint soms te twijfelen. Kan ik mijn actieve levensstijl wel aanhouden? Blijf ik niet beter thuis als ik moet babysitten? Niets is minder waar. Haal die bottines dus maar boven. We gaan hiken!

Rustig beginnen

Natuurlijk moet je rustig beginnen en vergt het enige voorbereiding: wanneer je erop uit trekt met een kind heb je meer nodig maar je wil natuurlijk niet te veel meezeulen. Licht inpakken is de boodschap. Ook over het parcours denk je best goed na: je peuter kan nog geen drie uur lang wandelen over smalle paadjes en genieten van het uitzicht. En uiteraard geraak je met je buggy niet door iedere modderpoel. Laat die wandelwagen dus aan de kant en kies voor een draagzak. Zo kan je peuter zelf de benen strekken wanneer en hoe lang hij dat wil, maar kan hij ook knus tegen jou aan liggen wanneer hij van al dat stappen helemaal uitgeput is. Bovendien zijn ze vederlicht en dus makkelijk op te bergen.

Welke draagzak kies je?

Als wereldleider op het vlak van ergonomische draagzakken, zoekt Ergobaby steeds naar oplossingen om de draagzak te laten aanpassen aan iedere levensstijl. Zo ontwierpen ze de Omni Breeze speciaal voor de actieve (groot)ouder die ook met baby of peuter er graag op uittrekt. Of je nu op citytrip naar Zuid-Europa gaat of hiken in de Ardennen, de Omni Breeze draagzak is #designedforlife.

Als ervaren wandelaar weet je dat alles wat je optilt of draagt, druk zet op je bekkenbodem en buikwand. Een goede houding is dan belangrijk om spierpijn te vermijden. Daarnaast is ook de kwaliteit van je draagzak van groot belang. Net zoals bij een rugzak, let je best op een aantal belangrijke kenmerken. Zo verdelen alle draagzakken van Ergobaby het gewicht gelijkmatig over de heupen en schouders van de drager. De gewatteerde schouderriemen en vooral de gestructureerde heupriem met gewatteerde lendensteun zorgen voor dat extra beetje comfort dat zo belangrijk is, of je nu om je dagelijkse boodschappen gaat of je favoriete gezinswandeling maakt. Bovendien is Ergobaby het enige draagzakkenmerk dat voor het gehele draagzakkenassortiment door het International Hip Dysplasia Institute (IHDI) als ergonomisch en gezond voor de heupen van de baby erkend is. Ergonomisch voor drager én kind dus.

Waar let je nog op?

Wanneer je investeert in een kwaliteitsvolle rugzak, let je er ook op of je huid voldoende kan ademen. Dat is bij een draagzak niet anders. Omni Breeze bestaat voor 90% uit SoftFlex Mesh materiaal waardoor je een optimale luchtdoorstroming krijgt. Zo kun je genieten van een lange en comfortabele draagervaring. Bovendien biedt Omni Breeze verschillende draagposities aan waardoor je kan afwisselen. Kijkt je kleintje graag even mee rond? Dan kan je hem of haar perfect op je rug of heup dragen. Wordt je kind moe? Dan heb je hem/haar snel en eenvoudig van positie naar je buik veranderd waar hij/zij rustig tegen jou aan kan indommelen. Dankzij het kapje is uw kleintje ook beschermd tegen de zon. Bij koeler weer of als het onverwacht regent, zorgen de weercocons voor extra warmte en bescherming tegen de verschillende weerselementen.

Superhandig

De draagzak heeft tot slot ook handige opbergzakjes en fopspeenlussen. Zo speel je nooit nog je sleutel, lippenbalsem, fospeen of gsm kwijt. Aan elk detail werd gedacht zodat de draagzak niet alleen meegroeit met je (klein)kind maar ook perfect aansluit op je leven. Zo ontdekken jullie samen de wijde wereld en kun je je voorliefde voor het wandelen al van jongs af aan  meegeven.

Meer info vind je op Omni Breeze – Onze meest ademende draagzak | Ergobaby . De Omni Breeze draagzak is te koop voor € 199,90.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ergobaby. Wil je als bedrijf uw wandelgerelateerd product in de kijker plaatsen? Neem contact op met promotie@wandelsport.be

About the author

%d bloggers liken dit: