Poncho en rugzak, eindelijk af te halen

Het was zondag 22 augustus 2021, een wandel hoogdag voor de provincie Limburg. Wandelclub De Lummense Dalmatiërs hadden de eer om dit jaar “Limburg Wandelt” te organiseren. Geen sinecure in deze (nog steeds) coronaperiode. Maar ze zijn met glans geslaagd. 2.300 tevreden gelukkige wandelaars mochten als eerste hun poncho (15 wandelingen met stempel) of rugzak (25 wandelingen met stempel) afhalen. Ook dit verliep rustig en coronaproof dankzij de medewerking van het Regiobestuur Limburg.

De wandelaars hadden een ruime keuze aan prachtige parcours, in deze fenomenale natuur. En het weer viel mee. Wisselvallig, maar we zijn intussen erger gewoon. We stonden eveneens met het bijna voltallige bestuur van Wandelsport Vlaanderen vzw, onze wandelambassadeur op te wachten. Regi had in zijn drukke agenda, enkele uurtjes vrijgemaakt voor Wandelsport Vlaanderen.

Ook de familie Jans – Renders met hun vier jonge kinderen werden verwelkomd. Zij hebben “Wandelen met kinderen” opgericht, een nieuwe startende wandelclub. Zij hebben een facebookgroep met ruim 33.000 gezinnen, waar men tips en tricks kan vragen en lezen i.v.m. wandelen met kids. Hun uitdaging was deze vakantie 120 km te stappen gedurende 1 week doorheen Limburg, met vandaag als eindpunt Lummen. De laatste kilometers stapten we met zijn allen samen. Op het kioskplein in Lummen werd deze familie door de burgemeester en schepen, Regi en Wandelport Vlaanderen terecht in de bloemetjes gezet.

Tijdens een korte receptie volgden ook lovende woorden voor de organiserende club De Lummense Dalmatiërs door hun voorzitter Ronnie Vanspauwen, wandelambassadeur Regi, voorzitter Lieven Hostens van Wandelsport Vlaanderen en burgemeester Luc Wouters.

Een geslaagde top “Limburg Wandelt” en een vlotte eerste uitdeling van de gadgets (Limited Edition actie van 2019, en door corona lopend tot 31/12/2021).

Grote dank aan de vele vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme. Proficiat!

About the author

%d bloggers liken dit: