In het spoor van de neanderland STEIG

Tussen de metropolen Keulen, Düsseldorf en het Ruhrgebied strekt zich het neanderland uit. Een groenrijke wandelbestemming die bekend is om de legendarische vondst van de neanderthaler in 1856. Tien typische Bergische steden behorend tot het district Mettmann omsluiten het gebied.

De regio verkennen doe je aan de hand van de neanderland STEIG, een 240 kilometer langeafstandswandelroute. Onderweg ontdek je het heuvelachtige berglandschap, ruige steengroeven, kabbelende beekjes en rustieke vakwerkhuisjes. Het neanderland is niet alleen een toeristische bestemming voor natuurliefhebbers. Ook fijnproevers, cultuurliefhebbers en gezinnen met kinderen komen hier aan hun trekken.

De neanderland STEIG

De neanderland STEIG, verdeeld over 17 etappes laat je het volledige district Mettmann ontdekken. Of je nu kiest voor een comfortabele dagtocht of een meerdaagse wandeling, er valt altijd iets te beleven langs de neanderland STEIG. Je wandelt niet alleen door venen, heidelandschappen en uitgestrekte wouden die het typische Niederbergischer landschap typeren. Ook vanuit cultureel oogpunt is de wandelroute een bezoek waard. Onderweg kom je langs dorpen met typische vakwerkhuisjes, pittoreske marktplaatsen, historische gebouwen, kerken, musea en zoveel meer. Wandelen langs de neanderlander STEIG omvat bovendien ook een ontspannen tussenstop of overnachting bij talrijke gastvriendelijke horecazaken.

Lusvormige ontdekkingspaden

Naast de neanderland STEIG vormen de ontdekkingspaden een aangename aanvulling op het wandelaanbod. Momenteel zijn er 21 ontdekkingslussen met een variërende lengte van 2 tot 19 kilometer. Alle nodigen uit voor een ontspannen halve of volle wandeldag. Vaak gaat het ook om themawandelingen. Zo is er een Evolutionspfad die de geschiedenis van de regio en de vallei belicht. Daarnaast kan je een wandeling langsheen biologische boerderijen of een culturele wandeling langs monumenten of architectonische elementen maken.

Een handig hulpmiddel hierbij is de neanderland STEIG wandel-app. Met deze interactieve wandelgids kan je vooraf of onderweg je wandeling plannen. Daarnaast bevat de app ook alle nuttige informatie over de bezienswaardigheden, de leuke adresjes en overnachtingsmogelijkheden onderweg.

Het begon allemaal met de Neanderthaler

Bovendien komt de neanderland STEIG ook voorbij het beroemde Neanderthal Museum. Meer dan 150 jaar geleden werd hier het skelet van een neanderthaler gevonden. Op een bijzonder leuke manier vertelt het museum het verhaal van de menselijke ontwikkeling. Je komt er oog in oog te staan met de oermens. Verder kom je te weten hoe en waar de Neanderthaler leefde en waarom ze zijn uitgestorven. Bij het museum hoort ook een wandelpad ‘Human traces‘ en een archeologisch park waar je vredig grazende oerossen en wilde paarden ziet.

neanderland / Kreis Mettmann, Dusseldorfer Str. 26, 40822 Mettmann
Tel. +49(0)2104 991199,
E-mail: info@neanderland.de
www.neanderland.de/en / www.neanderlandsteig.de

About the author

%d bloggers liken dit: