Op naar de Waldreich

Gemorje! Shur! Gon Dach! Zo begroet men elkaar in Siegerland-Wittgenstein, en zo begroeten wij onze gasten! Het ongerepte middelgebergtelandschap langs de Rothaarsteig lonkt met zijn eindeloze bossen en vaak bijna ongerepte natuur. Siegen-Wittgenstein zal je weten te bekoren met zijn knoestige charme en levende tradities.

Duitslands bosrijkste regio

Wil je even weg van alle stress en lawaai, genieten van het zachte ruisen van de bladertoppen, bewust rustig genieten van kabbelende beekjes en vrolijk zingende vogels? De ongerepte natuur van Siegen-Wittgenstein met machtige bomen en betoverende valleien, schilderachtige graslanden, ruige bergketens en glooiende heuvels heeft alle aspecten in huis om de wandelaar te overtuigen. Pittoreske dorpjes met geklasseerde vakwerkhuizen, verstilde gehuchten of imposante kastelen nodigen je daarenboven hartelijk uit om ze te ontdekken. Zelfs de majestueuze bizons voelen zich hier thuis. In de “Wisentwildernis op de Rothaarsteig” kunnen bezoekers heel dicht bij de vriendelijke reuzen komen! Laten we de drukte achter ons laten en de rust van Duitslands bosrijkste regio induiken: Siegen-Wittgenstein!

De Rothaarsteig

Talrijke natuur- en wandelliefhebbers bezoeken de streek om er de 154 km lange Rothaarsteig te bewandelen. Het populaire langeafstandswandelpad viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en is een van de “Top Trails of Germany”. Al bij de opening was het “Pad der Zinnen” een heel bijzonder langeafstandswandelpad en een innovatie, een totaalervaring voor lichaam, geest en ziel. Boomtoppen die ruisen, groene weiden en zacht verend mos onder de wandelschoenen. Frisse, kruidige boslucht en prachtige natuur zo ver het oog reikt. De Rothaarsteig loopt door drie deelstaten, zes districten en 26 gemeenten – van Brilon in het Sauerland, via het Wittgensteiner Bergland, het Siegerland en het Westerwald naar Dillenburg in Hessen. Daarnaast zijn er ook nog 13 rondwandelpaden, de Rothaarsteig, waarvan er vijf in Siegen-Wittgenstein liggen.

Touristikverband Siegerland-Wittgenstein e.V., Koblenzer Strasse 73, D 57072 Siegen, Tel. +49(0)271 333 1020,  tvsw@siegen-wittgenstein.dewww.siegen-wittgenstein.info/nl
Meer informatie: www.rothaarsteig.de

About the author

%d bloggers liken dit: