Regen een excuus om binnen te blijven? Niet met LOWA!

De beste tips om optimaal genieten van een ontspannen herfstwandeling

De dagen worden langzaam korter en dat betekent maar één ding: de herfst staat voor de deur. Een seizoen vol prachtige kleuren in de natuur, gezelligheid in huis en…regen. In de herfst kan de ene dag volop de zon schijnen en de volgende dag de regen met bakken uit de hemel komen. Een paar stevige, ademende én waterdichte wandelschoenen zijn dan een must. Met de wandelschoenen van LOWA kun je optimaal genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft, zelfs van die verfrissende regenbui…

Regen, modder, soms zelfs sneeuw, tijdens het najaar krijgen onze schoenen heel wat te verduren. Gelukkig heeft LOWA verschillende tips om dit mooie, maar natte seizoen zo goed mogelijk door te komen!

Tip 1: waterdichte schoenen
Als je veel wandelt, is het wel zo fijn om wandelschoenen te hebben die waterdicht zijn. Denk je aan waterdichte schoenen, dan denk je natuurlijk aan GORE-TEX. Maar, wat is GORE-TEX nou eigenlijk? GORE-TEX is een hoogwaardig membraan dat de schoenen waterdicht en ademend maakt. Door deze dunne laag in de voering van de schoen kan transpiratievocht en waterdamp uit de schoen ontsnappen, maar komt er geen water of wind in je schoenen. Je voeten blijven dus gegarandeerd comfortabel én droog! Alle LOWA schoenen met een GORE-TEX voering hebben de toevoeging ‘GTX’ in de modelnaam staan. Naast schoenen met GORE-TEX heeft LOWA ook schoenen met een leren voering. Ook deze zijn ideaal om te dragen in de herfst. Deze schoenen zijn weliswaar niet volledig waterdicht, maar als je ze verzorgt en impregneert kun je ze gewoon bij regenachtig weer dragen. Voor het impregneren kun je het beste een geschikte spray voor leer gebruiken, zoals LOWA Waterstop Pro.

Tip 2: schoenen droogmaken
Toch kan het voorkomen dat de schoen van binnen vochtig of nat wordt. Heb je bijvoorbeeld door hoog, nat gras gelopen? Dan is de kans groot dat er via de bovenkant water naar binnen is gelopen. Maar, hoe krijg je je schoenen weer droog? Een oude truc werkt nog steeds erg goed: zet je schoenen op een warme plek neer. Maar pas er wel voor op dat je je schoenen niet direct op of onder een verwarming of kachel zet. Leren schoenen kunnen hierdoor namelijk poreus en broos worden. Je kunt je schoenen het beste drogen in de buurt van een verwarming of in een warme kamer. Doe wat kranten in de schoenen, zodat het papier het vocht uit de binnenkant van je schoenen trekt. Doe dit niet te strak, anders vervormen je schoenen, en zorg ervoor dat je de volgende dag de natte kranten uit je schoenen haalt. Zo kun je weer met droge schoenen op pad voor het volgende avontuur.

Tip 3: schoenen bewaren
Om zo lang mogelijk van je wandelschoenen te kunnen genieten, is het belangrijk dat je ze goed opbergt. Bewaar je schoenen schoon op een koele, stofvrije plaats. Zorg ervoor dat de ruimte niet vochtig is en dat van tijd tot tijd frisse lucht wordt aangevoerd, zodat er geen schimmel in je schoenen komt. Berg je je schoenen in een schoenendoos op, maak dan twee ventilatieopeningen in de doos. Je kunt eventueel een schoenspanner gebruiken om je schoenen in vorm te houden. Ga je weer wandelen, dan heb je schone, stofvrije schoenen die nog perfect in vorm zijn!

Wil je meer info en handige tips ontdekken voor het koude seizoen? Je leest ze hier terug!

Dé perfecte schoen voor de herfst
Ben jij klaar voor de herfst? Met de gloednieuwe MALTA GTX MID schoenen van LOWA ben je dat zeker! Of het nu de combinatie tussen stad en natuur is, de MALTA GTX MID overtuigt bij elke stap dankzij het allround karakter.

Als het weer onvoorspelbaar is, zit je met de MALTA GTX MID (Ws) van LOWA in ieder geval altijd goed. Deze hoge vrijetijdsschoenen zijn gemaakt van robuust splitleer dat, in combinatie met de waterdichte en ademende GORE-TEX voering, de voeten betrouwbaar droog houdt. Casual gekleed of juist je wandeloutfit aan en je bent klaar om erop uit te gaan. Maar, zoals je van LOWA mag verwachten heeft dit model meer dan alleen een casual uitstraling. De MALTA GTX MID is ook voorzien van een direct aangespoten tussenzool, bestaande uit twee verschillende lagen LOWA DynaPU®. Daarnaast zorgt het noppenprofiel van de buitenzool niet alleen voor de nodige demping en optimale grip, maar ook voor een perfect draagcomfort.

Deze schoenen zijn echte allrounders voor dagelijks gebruik maar scoren ook probleemloos tijdens herfstwandelingen buiten de stad. Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte combinatie van een stijlvolle look en optimale functionaliteit is bij de MALTA GTX MID aan het juiste adres. De MALTA GTX MID van LOWA is verkrijgbaar in een herenmodel en een damesmodel dat aangepast is aan de anatomie van de vrouwenvoet.
Meer info over de MALTA GTX MID? Dat vind je hier!

About the author

%d bloggers liken dit: