Verbondenheid tijdens WalkOn Midweek

Houffalize: geen betere plaats in het hartje van de Ardennen om enkele dagen te onthaasten en volop te genieten van de natuur en de rust om je heen.  Daarnaast biedt de regio talrijke wandelmogelijkheden.

Ideale uitgangspunten om in het kader van de Week van de Veerkracht een heus WalkOn midweek wandelarrangement op te zetten.  Niet alleen Wandelsport Vlaanderen vzw dacht er zo over. Ook een 120-tal leden stonden vol enthousiasme in de lounge-bar van het vakantiecentrum Vayamundo-Houffalize te popelen.

Ruim aanbod wandelactiviteiten

Op het programma een ruim aanbod aan wandelactiviteiten. De begeleide wandelingen kenden bijval. Ook de workshops rond EHBO, wandelblessures, routeplanning van wandelingen werden ruim bijgewoond.  Wandelen en mindfullness bleek dan weer de perfecte combinatie te zijn om even op adem en tot zichzelf te komen. Sommige deelnemers waagden zich aan het wandelen met stokken.  Niet zomaar stokken, maar Nordic poles. Absoluut niet te vergelijken met de klassieke wandelstokken!  Anderen proefden dan weer van een sessie aquabike of van een natuurwandeling met kruidenpannenkoekenbak.

En of het goed gesteld was met de conditie van de deelnemers. Zelfs om zes uur ’s morgens sprong menig uit zijn/haar bed om deel te nemen aan de dauw- en beverwandeling.

Nieuwe wandelvriendschappen

Maar vooral één zaak is ons bijgebleven. De verbondenheid , de ontmoeting, het enthousiasme en de onderlinge babbel tussen de aanwezigen zat meteen raak. Er werden zowaar nieuwe wandelvriendschappen gecreëerd. Ja, zelfs plannen gesmeed voor de toekomst. Laat dat nu net de boodschap zijn achter de Week van de Veerkracht.  

Missie volbracht … En over plannen gesproken! Afspraak van 9 tem 13 oktober 2022 voor een tweede editie van de WalkOn Midweek.    

© Foto’s Stefaan Bailleur & Viv Duerinck

About the author

%d