Covid – certificaat op officiële wandeltochten

Naar aanleiding van de beslissingen genomen door het Overlegcomite dienen alle deelnemers (vanaf de leeftijd van 12 jaar 2 maanden – horeca : 16 jaar) op officiële wandelorganisaties uitgaand van onze federatie vanaf 1 november a.s. verplicht een COVID-certificaat voor te leggen bij het betreden van de startzaal.

We hebben drie verschillende soorten certificaten

  • Een vaccinatiecertificaat
  • Een testcertificaat
  • Een herstelcertificaat

Een vaccinatiecertificaat

Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het Covid-19-virus.

  • CovidSafeBE-app op je smartphone of tablet. Men surft naar www.covidsafe.be en download en installeert de app. Bewaar het certificaat zodat je ook zonder internet het certificaat kan raadplegen. Bekijk hier hoe men deze app kan downloaden.
  • Het kan ook telefonisch worden aangevraagd voor Vlaanderen op het nummer 078/78 78 50 (van 9 tot 19 uur op weekdagen en op zaterdag van 10 tot 18 uur). Men dient de instructies te volgen en je rijksregister nummer door te geven. Het coronacertificaat wordt opgestuurd naar je officiële adres

Een testcertificaat

Met een testcertificaat kan je bewijzen dat je een Covid-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur, een sneltest niet ouder dan 24 uur.

Een herstelcertificaat

Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van Covid-19 na een eerdere positieve Covid-19-test. In ons land worden een herstelcertificaat en een certificaat van één vaccindosis gelijkgesteld met een volledige vaccinatie.

About the author

%d bloggers liken dit: