Vakantiegevoel in eigen land

Vakantiegevoel in eigen land kan zo zalig zijn. Houffalize en het natuurpark van de twee Ourthes hebben het allemaal. Volgens velen is het zelfs één van de mooiste regio’s van de Ardennen. Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh kan je er heerlijk onthaasten tijdens de WalkOn-wandelarrangementen.

Vayamundo Houffalize is gekend als Ardens vakantieoord, maar vooral als een plaatsje van “hello happiness”. Geen loze slogan: maar een fijne en gezellige plek waar de vogeltjes fluiten in de luchtige aankomstruimte, waar een lach en een simpele goeiendag voor het tikkeltje “geluk” zorgen, waar je onbezorgd kan genieten van een fijn wandelweekend of -midweek en bovenal meewerkt aan een betere wereld, deze van Vayamundo.

En dit gaan we bovenal doen tijdens de WalkOn Summer Lupulus Walk. Een heerlijk wandelweekend in het hart van de Ardennen, alwaar je op zaterdag 18 en zondag 19 juni, twee dagen lang kan struinen langs de verrassende wandelroutes van ‘Le Pays de Houffalize‘. Aan wandelmogelijkheden geen gebrek … wie reeds aanwezig was ter gelegenheid van vorige edities zal dit enkel beamen.

Ook dit jaar voorziet de parcoursverantwoordelijke diverse omlopen om vingers en duimen bij af te likken. Hij maakt hiervoor niet alleen gebruik van het bestaande wandelnetwerk, zoals de 104 km lange Eisleck Trail of van de populairste wandelpaden. Maar evenzeer verkiest hij off-road paden die uitnodigen om even stil te worden en te luisteren naar je ademhaling, het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels en het kabbelen van een beekje. Deelnemen aan de Lupulus Walk op zaterdag 18 juni kan enkel via voorinschrijving met keuze tussen 8 – 15 – 25 of 42km. Op zondag 19 juni staat een traditionele wandelorganisatie op het programma met keuze uit 6 – 10 – 15 – 20 of 25km.

In het kader van de Week van de Veerkracht kan je van zondag 9 tem donderdag 13 oktober deelnemen aan de WalkOn midweek. Tijdens de midweek besteden we niet alleen aandacht aan ontmoeting en sociale verbondenheid.  We serveren jullie ook een reuzeportie veerkracht aan de hand van workshops, lezingen en uiteraard wandelen. Naast begeleide wandelingen kan je workshops bijwonen rond EHBO, wandelblessures en routeplanning van wandelingen.  Wandelen en mindfullness is dan weer de perfecte combinatie om even op adem en tot zichzelf te komen. Of misschien waag je je aan het wandelen met stokken. Niet zomaar stokken, maar Nordic poles. Absoluut niet te vergelijken met de klassieke wandelstokken!  

Vakantiecentrum Vayamundo vormt de uitgelezen plek voor een gezins- en wandelvakantie in hartje Ardennen. Zowel op het domein zelf als in de ruime omgeving vind je een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden.

Zin om deel te nemen aan de Lupulus Walk en dit te koppelen aan een leuk verblijfsarrangement? Alle informatie vind je HIER.

Wil je inschrijven voor het Walkon Midweek verblijfsarrangement? Dit kan via HIER

Ons volledig aanbod wandelvakanties vind je HIER

About the author

%d bloggers liken dit: