wandelwebshop

De perfecte wandelkledij

De lente lonkt… maar zolang het winter is, ligt het gure weer nog steeds op de loer. De juiste wandelkledij is in deze periode nog belangrijker dan anders. Je moet niet alleen nadenken over ventilatie, maar ook isolatie is belangrijk. Je kleden in meerdere laagjes is een must om je lichaam steeds comfortabel en warm te houden. Denk ook aan een degelijke muts en handschoenen om je hoofd en handen te beschermen.

Eigenschappen

Het belang van goede wandelkledij is niet te onderschatten. Voel jij je onderweg comfortabel, dan zal het stappen nog zo gemakkelijk gaan. Denk bijvoorbeeld aan een schurende jeans ten opzichte van een stretchbroek die goed mee beweegt tijdens het stappen. Aan goede wandekledij zijn enkele belangrijke eigenschappen verbonden. We zetten ze even op een rijtje :

-ademend: een goed ademend vermogen is zowel belangrijk voor schoenen, kousen als kleding. Je lichaam is tijdens het wandelen in beweging, je lichaamsteperatuur stijgt en je begint te zweten. Goede wandelkledij moet dit zweet makkelijk naar buiten kunnen transporteren.
-sneldrogend: zowel broeken als shirts zijn bij voorkeur sneldrogend. Denk maar aan een plotse regenbui op je pad of aan overtollig zweet die niet snel genoeg afgevoerd kan worden.
-isolerend: tijdens de wintermaanden kan je maar beter kiezen voor isolerende kledij die je lichaam goed warm kan houden. Denk hierbij aan thermisch ondergoed, een fleece, trui in merinowol, een donsjas, …
-goede bewegingsvrijheid: als wandelaar ben je constant in beweging, kledij die goed meegeeft en je dus niet hindert tijdens het stappen is belangrijk. Dit geldt zowel voor bovenkledij als voor broeken.

3-lagen principe

Het 3-lagen principe kennen de meeste wandelaars ondertussen al, maar voor alle zekerheid geven we nog kort even het basisprincipe mee. Het is belangrijk om te weten dat je beter verschillende, dunne lagen kan aantrekken dan 1 dikke laag. Bij het wandelen heb je vaak te maken met wisselende temperaturen en weersomstandigheden, hier snel kunnen op inspelen en je lichaamstempatuur op peil houden is de boodschap.

-Basislaag
Vochtafvoerende laag, voert het zweet goed af en houdt het lichaam droog + isolerend in de winter.
-Tussenlaag
Isolerende laag, houdt het lichaam goed warm + ademend.
– Buitenlaag
Beschermingslaag, beschermt tegen weersomstandigheden zoals wind, regen, sneeuw + ademend.

Ruim aanbod

Wist je dat de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw een ruim aanbod heeft aan wandelkledij?
Deze kledij wordt met zorg voor jullie uitgezocht en voldoet aan alle belangrijke eigenschappen die wandelkledij moet hebben.

De Yonder is een perfecte baselayer, het is een thermisch ondershirt van sneldrogende polyester die je huid goed warm en droog houdt. De fleece, hier Lindalla (dames) en Coladane (heren), blijft de favoriet als tussenlaag. Goed isolerend en bovendien zorgen de Extol stretch zones voor een maximale bewegingsvrijheid. De hybrid jackets, Andreson (dames) en Clumber (heren), hebben dan weer een dubbele functie, die kunnen zowel als isolerende tussenlaag gedragen worden of als beschermende buitenlaag bij minder gure weersomstandigheden (softshells). De jackets hebben een waterafstotende buitenlaag en Extol stretch op de mouwen en zijstukken voor extra bewegingsvrijheid.

Check www.wandelwebshop.be voor het volledige aanbod aan wandelkledij.

About the author

%d bloggers liken dit: