Stap als wandelclub mee met De Roze Mars

Wanneer iemand de diagnose borstkanker te horen krijgt, dan stopt de wereld altijd even met draaien. Wist je dat in ons land alleen al 1 vrouw op 9 door de ziekte getroffen wordt en dat ook mannen er niet van gespaard blijven? Daarom zet Pink Ribbon volop in op preventie door mensen te informeren en te sensibiliseren over borstkanker. Zo toont wetenschappelijk onderzoek bijvoorbeeld aan dat 1 op 3 kankerdiagnoses vermeden kan worden door een gezonde en actieve levensstijl voorop te stellen.

De hele maand mei wandelen

Om deze boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden, organiseert Pink Ribbon twee keer per jaar haar wandelinitiatief De Roze Mars. Dat is geen typisch wandelevenement dat op 1 dag plaatsvindt, maar een engagement dat je voor een hele maand aangaat en waaraan je vanop eender welke locatie kan deelnemen. Dat wil zeggen dat de maand mei alvast geheel wordt omgedoopt tot stapmaand voor de vijfde editie van De Roze Mars. De uitdaging is om van 1 tot en met 31 mei dagelijks 10.000 stappen te zetten in de strijd tegen borstkanker en voor meer lichaamsbeweging. En aangezien jullie als wandelclub al veel stapkilometers op jullie teller hebben staan, is zo’n uitdaging van 10.000 stappen per dag natuurlijk een makkie. Maar wat nu als de stappen die in jouw club in de maand mei worden gezet de strijd van een lotgenoot kunnen verlichten?

Schenk een voetmassage

Dankzij het vernieuwde De Roze Mars-platform krijgen deelnemers de kans om zich te laten sponsoren voor hun gewandelde stappen: het zijn kleine steunbetuigingen van vrienden, familieleden en sympathisanten van jullie wandelclub en haar leden. Dat extra duwtje in de rug helpt niet alleen de deelnemers verder op weg, het maakt dit jaar ook een wereld van verschil voor kankerpatiënten die één van de Vlaamse inloophuizen bezoeken. Een Inloophuis is een toegankelijk huis voor kankerpatiënten om tegemoet te komen aan behoeften van lotgenoten zoals informatieoverdracht, creativiteitssessies maar ook bewegingsactiviteiten. Voor elke 30 euro die je samen met jouw wandelclub inzamelt als sponsoring van de gewandelde stappen, schenk je met de club een voetreflexologie behandeling aan een borstkankerpatiënt in één van de Vlaamse inloophuizen. Voetreflexologie is een massagesoort waarbij er druk wordt uitgeoefend op verschillende plaatsen en punten op de voeten, omdat deze verbonden zijn met bepaalde organen en lichaamsdelen. Zo’n massage wordt zowel voor, tijdens als na de behandeling van kanker uitgevoerd om de pijn van patiënten te verlichten.

Schrijf je wandelclub in

Wandelen tijdens De Roze Mars is dus niet alleen goed voor de samenhorigheid in jullie wandelclub, je steunt er ook nog eens een borstkankerpatiënt mee. Dus wat denk je ervan: steekt jouw wandelclub lotgenoten een extra hart onder de riem? Schrijf dan jouw wandelclub vanaf 1 maart in op www.derozemars.be!

PS: De deelnemers van de wandelclub die de meeste voetmassages inzamelt, krijgen bovendien zelf ook zo’n voetmassage na één van hun stevige wandelingen. Daar zorgt Pink Ribbon voor!

About the author

%d bloggers liken dit: