Een wandelroute voor wielerliefhebbers

Met Omloop het Nieuwsblad start volgende week naar goede gewoonte het Vlaamse wielervoorjaar. Om in de stemming te komen, kan je alvast de Gandrien-wandelroute bewandelen. De wandeling voert je in 10.000 stappen door de Gentse wielergeschiedenis. 

Wielerwedstrijd in ’t Kuipke @Stad Gent Dienst Toerisme

‘t Kuipke, de Gentse wielertempel kennen we beslist allemaal. Maar wist je trouwens dat de allereerste wielerwedstrijd op Belgische bodem eveneens startte in Gent? En dat er vroeger een heuse fietsschool was aan de Huidevetterskaai?  

Via de Gandrien-route kom je langs plekken in Gent die onlosmakelijk met de koers verbonden zijn en ontdek je talrijke wielerweetjes. De wandelroute is trouwens een vervolg op de fietsroute die vorig jaar werd gelanceerd. Via een downloadbaar plan kom je onderweg veel te weten, en in een 70-tal vitrines van handelaars hangen nog meer wetenswaardigheden. 

Plannetje Gandrien-wandelroute @Stad Gent Dienst Toerisme

De Gandrien-route begint en eindigt op het Sint-Pietersplein. Meer info vind je HIER.

About the author

%d bloggers liken dit: