Lowa Simply More

Instant perfect fit. Dat is het gevoel dat je krijgt als je een LOWA schoen aantrekt. LOWA produceert niet zomaar hoogwaardige outdoorschoenen, maar combineert de liefde voor de natuur met innovatieve technologieën. Hiermee probeert het schoenenmerk de verwachtingen van outdoorliefhebbers telkens te overtreffen. Al bijna 100 jaar staat LOWA garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort en de hoogste kwaliteit. ‘Simply more…’ is een slogan die LOWA al vele jaren begeleidt en staat voor wat LOWA in essentie betekent: het streven naar ‘simply more…’!

Hoe het ooit begon

In het Duitse dorp Jetzendorf start Lorenz Wagner (zie je waar de naam ‘LOWA’ vandaan komt?) in 1923 met de productie van bergschoenen het bedrijf LOWA. Het resultaat waren stevige, comfortabele en bovendien zeer duurzame schoenen.

LOWA is nooit vergeten hoe het ooit begon en alles wat ze tegenwoordig doen, wordt getoetst aan de drie belangrijkste waardes: de beste kwaliteit, een perfecte pasvorm en innovaties op elk gebied. Wat LOWA keer op keer drijft? De uitdaging om de perfecte schoen te ontwikkelen voor elke outdooractiviteit! Of je nu een korte wandeling maakt, een meerdaagse tocht door de bergen maakt of een 8000’er beklimt, je kunt volledig op je LOWA’s vertrouwen!

LOWA leeft met en van de natuur

LOWA gaat zorgvuldig om met hulpbronnen en waar mogelijk gaat het merk zelfs verder dan de wettelijke vereisten, om zo het milieu en de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen. De materialen en apparaten, die qua vorm en functie geschikt zijn voor speciale, soms zeer veeleisende gebruiksomstandigheden, moeten niet alleen duurzaam en robuust zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu en de gezondheid. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het eindproduct, ook de productie moet plaatsvinden onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft LOWA verschillende maatregelen genomen, waaronder:

Verzolen van LOWA schoenen

Alles wat waarde heeft kan gerepareerd worden. LOWA houdt hierbij de circulaire visie in gedachten: als een schoen nog goed te herstellen is, dan is het zonde om deze weg te gooien. Deze schoenen krijgen dus gewoon een nieuwe zool, zodat ze weer perfect in orde zijn voor het volgende avontuur.

100% Made in Europe

Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, ontwikkelt en produceert LOWA volledig in Europa. Daarbij gebruikt het merk ook nog eens enkel Europese grondstoffen. Dagelijks werken ruim 2250 medewerkers aan het ontwerpen en produceren van de beste schoenen. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat, sluiten ze geen compromissen bij het uitkiezen van de materialen. Dat kan ook niet, want LOWA garandeert niet alleen een optimaal comfort, maar ook veiligheid en duurzaamheid. 

Vegan collectie

LOWA hecht veel waarde aan de natuur. Zo zijn alle schoenen uit de All Terrain Sport collectie gemaakt van textiel in plaats van leer. Daarnaast bevatten deze modellen geen dierlijke wol en is de gebruikte lijm ook vrij van dierlijke bestanddelen.

Smal of breed, LOWA heeft voor elke voet een passende schoen

Wist je dat beide voeten samen een kwart van je totale skelet vormen? Voeten zijn er in alle soorten en maten en jouw voetafdruk is uniek. Het is dan ook heel logisch dat niet alle schoenen even prettig zitten. LOWA zou LOWA niet zijn als ze hier niet over na hadden gedacht. Heb je smalle of juist bredere voeten? Dankzij de verschillende leesten heeft LOWA voor elke voet een passende schoen. Naast de standaard leest, biedt LOWA ook schoenen met een smalle of brede leest aan. De leest geeft vorm aan de schoen en is als het ware de vervanger van de voet. Hierdoor is de leest doorslaggevend voor de pasvorm van de schoen. Het doel van LOWA is duidelijk: een schoen moet perfect passen. Perfect passende schoenen zorgen immers voor comfort, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van een heerlijke wandeling in de buitenlucht.

LOWA RENEGADE: De klassieker onder de wandelschoenen

Dé iconische allrounder, LOWA RENEGADE, is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip onder de wandelschoenen. Als meest verkochte wandelschoen in Europa is dit model niet meer weg te denken uit de schoenschappen. Het succes van de RENEGADE GTX is voornamelijk te danken aan de alom geprezen pasvorm en comfort. Deze comfortabele, lichtgewicht wandelschoenen zijn waterdicht en bieden, net zoals alle andere LOWA modellen, een aangename ondersteuning tijdens al je wandelavonturen.

Sinds de ontwikkeling van deze schoen zijn er meer dan 12 miljoen paar verkocht! Wat begon als een revolutie op schoengebied is nu een absolute klassieker, die in 2022 zijn 25e verjaardag viert. Ga je de meerdaagse lopen, wandel je elke dag met je hond of zoek je een stevige schoen voor een heerlijke wandeltocht? De RENEGADE past perfect!

INNOX GTX: Sportief, dynamisch en stijlvol

Met de INNOX PRO GTX van LOWA verleg je grenzen! En dat niet alleen, het model voldoet ook nog eens 100% aan de hoge eisen van buitensporters én mag absoluut gezien worden. Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel en lichtgewicht, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten.

De flexibele en sportieve INNOX PRO GTX is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die meebeweegt met elke beweging en maximaal draagcomfort biedt. De direct aangespoten tussenzool van LOWA DynaPU® zorgt voor een optimale demping en de innovatieve LOWA MONOWRAP® en de Soft Stabilizer stabiliseren elke stap. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoen.

De INNOX PRO GTX is verkrijgbaar in een heren- en een damesversie, zowel in een MID als een LO uitvoering.

Meer informatie over LOWA en diens collectie? Ga dan naar www.lowa.be.

About the author

%d bloggers liken dit: